Tire’de 5 yıllık görev süresini dolduran Kaymakam Hüseyin Ergi, yapılan atama ile Zonguldak Vali Yardımcısı olarak atandı.


Ergün ÇELİK


2009 yılında, Nevşehir Vali Yardımcılığı görevinden Tire Kaymakamlığına atanan Hüseyin Ergi, ilçedeki 5 yıllık başarılı görev süresini doldurdu. Halk ile iç içe olmaya öze gösteren, ilçenin daha çok hizmet alması noktasında önemli çalışmalarda bulunan Ergi, görev süresi dolduğu için atama bekliyordu. Meslek hayatı boyunca Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde hiç gitmemiş olan Ergi’nin ataması beklediği gibi Karadeniz Bölgesinden oldu. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Zonguldak iline Vali Yardımcısı olarak atandı. 


KAYMAKAM ERGİ’NİN KISA ÖZGEÇMİŞİ
1957 yılında İzmir’in Selçuk ilçesinde doğan Ergi; ilk, orta ve lise eğitimini Selçuk’ta tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ni kazanan Ergi, 1982 yılında buradan mezun oldu. Kaymakamlık sınavlarını başarı ile geçen Ergi, İzmir Valiliğinde ‘Kaymakam Adayı’ olarak görev yaptıktan sonra 1984 yılında ilk görev yeri Bilecik’in Gölpazarı ilçesine atandı. Ergi daha sonra sırasıyla; Bingöl’ün Solhan ilçesi, Erzurum’un Aşkale ilçesi, Muğla’nın Datça ilçesi, Çanakkale’nin Bayramiç ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Ergi’nin sonraki görev yeri Nevşehir Vali Yardımcılığı oldu. Ergi oradan da Tire’ye atandı.

Emekli öğretmen olan Selma Ergi ile evli olan Kaymakam Hüseyin Ergi, iki çocuk babası. Tireliler tarafından güler yüzlü ve samimi tavırları ile bilinen Kaymakam Ergi’nin hobileri arasında fotoğrafçılık ve seyahat bulunmakta. 

Editör: Haber Merkezi