Sevilen dizi Karagül’de “Ada” karakterini canlandıran Ayça Ayşin Turan, ameliyatı çocukluk yıllarında kendisini tedavi eden eski doktorunu seçti. Yaklaşık 15 yıl önce, Sinop’ta henüz küçük bir kızken yıkılan bir duvarın altında kalarak sol ayağını kıran Turan bu kez dizi çekimleri sırasında Gaziantep’te kazayla kırdığı sağ elinden Türkiye’nin ilk ve tek “Stage 7” belgeli Tire Devlet Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirdi. Çocukluk yıllarının kahramanı Ortopedi Uzmanı Dr. Gazi Başdoğan’ın Tire Devlet Hastanesi’nde görev yaptığını öğrenen 23 yaşındaki sempatik sanatçı gizlice ailesiyle birlikte Tire’ye gelerek ameliyat oldu. Hastanede toplam 1 gece kalan Turan, Dr. Başdoğan tarafından son kontrolleri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Ameliyatının gizli tutulması için büyük çaba harcayan ünlü sanatçı, hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmekten kaçındı. Turan’ın kaldığı özel oda ise ailesi ve yakınları tarafından gül bahçesine döndürüldü. 

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Son dönemde dikkat çeken, popüler genç isimlerden birisi olan Ayça Ayşin Turan, geçirdiği kazadan sonra Gazi Antep’ten İstanbul’a döndüğünü belirten Dr. Gazi Başdoğan, “Onu çocukluğundan beri tanıyorum. Sinop’ta görev yaparken daha önce kırılan ayağını da ben tedavi etmiştim. İstanbul’daki doktorlara danışan ailesi kafaları iyice karışınca benimle temasa geçip fikrim sordu. Bende tetkikler için kendilerini Tire’ye davet ettim. Elindeki kırığın hafif şekilde kayık olduğunu tespit ettik ve ameliyata karar verdik. Ayça, zaten İstanbul’dan aç geldiği için ameliyata hazırdı. Yaklaşık 45 dakika süren başarılı bir operasyonun ardından kontrol filmlerini ameliyathanede çekerek ameliyatını tamamladık. Herhangi bir komplikasyon yaşanmadı. Kısa sürede eski sağlığına kavuşup, setlere dönebilecek. Onun başarılarıyla gurur duyuyorum” dedi. 

AYÇA AYŞİN TURAN KİMDİR?
25 Ekim 1992 tarihinde İstanbul’da doğan ve henüz çok küçük yaşlardayken sanat ve oyunculuğa ilgi duymaya başlayan Ayça Ayşin Turan, İstanbul’da doğmasına karşın aslen Sinop’lu bir ailenin kızıdır. Oyunculuk eğitimin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü kazanan genç sanatçı, Gazanfer Özcan tiyatrosunda kendini geliştirmeyi başarmıştır. 2011 yılında yayınlanan Dinle Sevgilim isimli yapımda Gülfem karakterine hayat vermiş ardından da Karagül dizisinde “Ada Şanverdi” isimli karakteri canlandırmıştır. “Karagül” ve “Dinle Sevgili” adlı yapımların yanı sıra “Asi”, “Affedilmeyen”, “Sonbahar” ile “Hayal ve Gerçek” adlı dizilerde rol alan sanatçı son olarak Özcan Deniz’in yazıp yönettiği “Sevimli ve Tehlikeli” adlı sinema filminde gösterdiği performansla dikkatleri üzerinde toplamaya başardı. 



Editör: Haber Merkezi