Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile Tire’nin tüm dağ köyleri ile bağlantısı kesildi.

Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Durumu değerlendiren Tire Belediyesi alarmın rengini kırmızıya çevirdi. Acil olarak kendi bünyesinde bir kriz masası oluşturan Tire Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile iş makinalarını bölgeye sevk etti. Bir program dahilinde çalışmaya başlayan ekipler Akmescit, Musalar, Toparlar, Başköy, Büyükkemerdere, Küçükkemerdere, Cambazlı Köyleri’nde kapalı olan yolları açtı. Açılan yolların ardından diğer ekipler ise tuzlama çalışmalarını sürdürdü.

 

SAATLERCE KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Ekipler bir yandan çalışmalarını sürdürürken Dallık-Küçükburun Köyü Mevkii’nde bir servis minübüsü ve 5 araç öğlen saatlerinde kapanan yolda mahsur kaldı. Saatlerce kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için Tire Belediyesi bölgeye yeni bir iş makinesi sevk etti. zaman zaman tipiye dönen kar yağışında donma tehlikesi yaşayan vatandaşlara ulaşmaya çalışan ekipler 5 saat sonra vatandaşları mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Tire Kaymakamı Mehmet Usta ise Jandarma’ya talimat vererek olayın araştırılmasını istedi.

 

BAŞKAN ÇİÇEK AÇIKLAMA YAPTI 

Durum ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek; “Ekiplerimiz üç gün boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz gün 5 aracın Dallık Köyü civarında mahsur kaldığını öğrendik. Bununla ilgili olarak bölgeye tam donanımlı bir araç daha sevk ettik.  Ekiplerimiz yoğun çalışmalar sonrasında mahsur kalan vatandaşlarımızı bulundukları yerden kurtardılar. Şu anda ilçemizde herhangi bir sorun yok. Çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi. 

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi