Bağımsız Eğitim-Sen İzmir İl Başkanlığı ve Genel Teşkilatlanma Sekreterliği görevini yürüten Başkan Resül KARA’ dan gelen kınamaya ilişkin Yazılı Basın açıklaması şu şekilde.


İki gündür Kamu-Sen'e bildik yöntemlerle yapılan saldırıyı en sert bir dille kınıyoruz.

Kamu-Sen mensupları ve kamuoyu bu saldırının adresine hiç de yabancı değildir. 

2002 yılında "iktidarın gücünü" kuralsız bir şekilde kullanarak memur statüsündeki Kamu-Sen delegelerini baskı altına alan zorbalar, bu defa başarılı olamayacaktır. 

Türk Milliyetçileri arasında yaşanan görüş ayrılıklarını çağdışı yöntemlerle çözmeyi alışkanlık haline getiren anlayış sahipleri kamu vicdanında hak ettikleri cezayı er ya da geç alacaktır.

Aradan geçen 15 yıllık süreye rağmen görünen o ki her iki taraf hala aynı noktada. Tıpkı bıraktığınız gibi. Umarım bu sefer Kamu-Sen delegasyonu oynanan oyunun farkına varır ve sahibi olduğu sendikasına uzanan elleri bertaraf eder.

Elbette, bu durumda İkbal peşine düşecek değiliz. Sendikacılık haksızlık karşısında susmamaktır.

Kamu-Sen mensupları müsterih olsun çünkü 2002 yılındaki zorbalık ruhunu hortlatmak isteyen bedbahtların iktidar gücü olmaksızın Kamu-Sen'e müdahalede başarılı olmaları zor, hatta imkânsızdır.

Bağımsız Eğitim- Sen  olarak; 
Kamu-Sen’e yapılan bu zorba saldırıyı şiddetle telin ediyoruz. Bunu demokrasiye, hakka ve hukuka yapılan, sendikal mücadeleye yapılan çirkin bir saldırı olarak görüyoruz. Bunu yaptıranları, yapanları ve maşa olarak kullanılanları şiddetle kınıyor ve Kamu-Sen camiasına geçmiş olsun diyoruz.

Editör: Haber Merkezi