Tire Kaymakamlığının organize ettiği toplantıda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Şube Müdürü Tuba Keskin Vatansever ve Şehir Plancısı Necati Yontaç konuyla ilgili sunum yaptı. Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşen toplantıda, yetkililer, vatandaşlar ve Mahalle Muhtarlarının “İmar Barışı nedir? Kimler Başvurabilir? ve Nasıl Başvurabilir?” sorularını yanıtladılar.
İmar barışı, 31 Aralık2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Sorular için http://imarbarisi.csb.gov.tr adresinden ‘e-devlet kapısı Müracaat Kılavuzunu inceleyebilirler.
 

İmar Barışı Nedir?
Konutların imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen ‘Yapı Kayıt Belgesi’ verilmesine ilişkin düzenlemenin kamuoyunda bilinen adı 'İmar Barışı'dır.  Yapı Kayıt Belgesi için müracaatlar 31 Ekim 2018'e kadar yapılacak, belge bedeli ise 31 Aralık 2018'e kadar ödenebilecek. Belge için başvurular, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden 'Yapı Kayıt Belgesi Formu'nun doldurulmasıyla yapılabilecek.
1) E-devlet şifresi (PTT’den alınacak)
2) Geçerli bir cep telefonu numarası
3) Geçerli bir e-posta adresi
4) Beyan edilecek yapının adresi
5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)
7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı
8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)
9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)
10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)
 

Editör: Haber Merkezi