Ergün ÇELİK

Kutlamalar dün saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan hemşireler saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşını okudu. Günün ilerleyen saatlerinde Hastanede bir salon programı düzenlendi. Tire Devlet Hastanesi’nin konferans salonunda düzenlenen programa Hastane Başhekimi Fatih Hayali de katıldı. Salon programının açılış konuşmasını Tire Devlet Hastanesi’nin yeni Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz yaptı. Yürürdurmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 “Sayın Hastane Yöneticim, Başhekim Yardımcılarım ve Sevgili Meslektaşlarım, SBHM Olarak ilk hemşirelik haftasını organize etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.

          Sağlık, bireylerde hayatın her döneminde önemini koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Hemşirelik sağlık ihtiyacını koruyan, destekleyen ve iyileştiren en önemli meslek grubudur. Daha da önemlisi hemşireler sağlık hizmeti sunumu sırasında din, dil, ırk ve mekan ayrımı gözetmeksizin hizmet vermektedir. Bu hizmetleri verirken karşımıza yorucu, yıpratıcı unsurlar her zaman çıkmaktadır. Bizler mesleğimize ve insanlara duyduğumuz sevgi ve profesyonellikle bu zorlukların üstesinden gelebilecek özelliklere sahibiz. Aldığımız eğitim mesleğimizin bizlere yüklediği sorumluluklar ve verdiği haklarla bütün zorlukları aşabileceğimize inanıyorum.

        Hepinizin gördüğü ve bildiği gibi herkesin gıpta ile baktığı ileri teknolojilere sahip, yenilikçi ve her konuda ilk olmayı hedefleyen bir hastanede çalışıyoruz. Yaptığınız işin ne kadar önemli olduğu hepimiz tarafından biliniyor. Ama artık tüm Türkiye tarafından biliniyor ki Tire Devlet Hastanesi’ nin hemşireleri daha özel ve donanımlı. Birlikte daha birçok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Hepinizin Hemşirelik Haftasını kutluyorum. Bu günkü etkinliklerimiz dışında hemşirelik haftası kutlaması olarak 2 Haziran da Gölet Restorandaki programımıza hepinizi davet ediyorum” Salon programından sonra tüm hemşirelere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Editör: Haber Merkezi