Geçtiğimiz gün açıklanan atamalarla Tire’ye tayin olan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire’ye ulaşmadan ünü ulaştı. Demirezer’in  6 yıldır görev yaptığı Söke’nin yerel gazetelerinden olan Söke Ekspress Gazetesi’nin sayfa editörü Yılmaz Salum, kaleme aldığı yazıda “Gözünüz aydın Tireliler! Kaymakam Demirezer geliyor.” Dedi.

 

Ercan ÇELİK

 

HaberTire Gazetesi’ne ulaşan Söke Ekspress Gazetesi Sayfa Editörü Yılmaz Salum, Tire’nin yeni Kaymakamı’nın Söke’de yaptığı hizmetleri ve halkla olan diyaloğunu anlatan bir köşe yazısı kaleme aldı. Yazısında Kaymakam Mehmet Demirezer’den övgüyle bahseden Salum’un yazısı şu şekilde;

 

“Önceki gün Vali yardımcıları ve kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Aydın'da mülki ve idare amirinin yeni yerleri belirlendi. 2009 yılı Ağustos ayında Samsun'un Canik İlçe Kaymakamlığından, Söke Kaymakamlığına atanan Mehmet Demirezer, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında dört yıllık görev süresini tamamlayıp Söke’den ayrılacağının sinyallerini vermişti. Ama bir yıl daha ilçemizde kaldı... Sayın Kaymakamımız Mehmet Demirezer, özellikle son günlerde ilçemizin gündemi oluşturan başta fakülte inşaatının bitirilmesi gibi önemli konularla ilgili yaptığı çalışmalarla hep ön plandaydı. İlçemizde yaklaşık 6 yıl görev yapan Kaymakam Mehmet Demirezer, İzmir'in Tire ilçesine atandı. Söke’de göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmaları başta muhtarlar olmak üzere, vatandaşlarla ve basın mensuplarıyla kurduğu sıcak ilişkilerle dikkat çeken Kaymakam Mehmet Demirezer’in geçtiğimiz yıl ilçemizde kalması olumlu ve sevindirici bir haber olarak karşılanmıştı ve kaçınılmaz son geldi çattı. Kaymakam Bey Tire'ye gidiyor… Geçtiğimiz Pazar günü Kaymakam Mehmet Demirezer’in ayrılık haberleri ilk olarak sosyal medyada yer aldı. Gerek muhtarlarımız, gerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız ilk olarak sosyal medyada yaptıkları yorumlarla Kaymakam Demirezer’den duydukları memnuniyeti ve ayrılışının üzüntüsünü dile getirediler… Söke’de görev yaptığı süre içinde Söke'nin kaymakamlık düzeyini, gerek eğitim, gerek sosyal yaşamını, insanlarla kurduğu dialoglarla, gerek bir insan olarak gördüğümüz arkadaşca yaklaşımı bir çok kişiye örnek oldu. Kaymakam Mehmet Demirezer, örnek aile yaşamı, gerek engin bilgi ve tecrübesiyle Söke'de çok önemli bir iz bırakmıştır. Ve Söke'de çıtayı o kadar yükseğe koymuştur ki inşallah bundan sonra ilçemize atanan kaymakamlar da onun yükselttiği bu çıtayı daha ileriye taşıyacaklardır. Sayın Kaymakamımız Mehmet Demirezer, özellikle son günlerde ilçemizin gündemini oluşturan önemli konuların başında gelen Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin bitirilmesi için yaptığı son hamle gerçekten de büyük bir özveriydi... Hepimizin bildiği gibi özellikle ilçemizin fakülteleşmesi konusunda yaptığı çalışmalar, ilçemize yurt kazandırılması, OSB’deki görevi ve arazi kamulaştırılması, tren istasyonu restorasyonuna verdiği önem, bölgemizdeki çırçır fabrikalarının durumu ile ruhsat işlemleri konularında yaptığı açıklamalar, ilçemizin gerek eğitim ve sosyal yaşamındaki çalışmalarını hep ilgiyle izledik ve habenrlerini yaptık... Böyle yöneticiyi her zaman bulamayacağını bilen Söke halkı, her koşulda kendisine sahip çıktı ve onu Söke'den ayrılmadan önce bir kez daha bağrına basıyor. Söke ilçesi olarak elimizdekinin değerini iyi bildiğimize inanıyor buradan sesleniyoruz; Gözünüz aydın Tirelirer, size iyi bir Kaymakam geliyor…”

Editör: Haber Merkezi