Gökçenli gençler, şehitlere ve bayrağa sahip çıktılar. Kendi imkanlarıyla hazırladıkları 18 metrelik bayrağı Gökçen’in en yüksek noktasına diktiler.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’ye bağlı Gökçen Beldesi (Mahallesi)’nde yaşayan gençler, son günlerde hain terör örgütü tarafından şehit edilen mehmetçiklerimize saygı, şehitlerimize ve bayrağımıza sahip çıkmak adına Gökçen’in en yüksek noktasına dev bir bayrak diktiler.

Gökçen’de yaşayan yaklaşık 15 gencin bir araya gelerek kendi imkanlarıyla diktikleri bayrak 18 metre uzunluğunda metal bir gönderin üzerinde ve 4x6 metre genişliğinde. Dev bayrak, neredeyse Gökçen’in her yerinden görülebiliyor.

Bir süredir ard arda gelen şehit haberleri üzerine bu fikrin geliştiğini belirten gençler geçtiğimiz Pazar günü hep birlikte bayrağı Karadede Mevkii’ndeki yüksek tepeye minik bir törenle diktiler. Buranın adının artık “Bayrak Tepe” olacağını söyleyen Gökçenli gençler, “Bizi biz yapan, hepimizin ortak değeri bayrağımız bizler için son derece kutsaldır. Bu şanlı bayrağımızın Gökçen üzerinde sonsuza dek dalgalanmasını diliyoruz.” Dediler.

 

YOL İSTİYORLAR

Bayrağı diken gençler, Karadede diye bilinen mevkiiyi yine kendi imkanlarıyla ağaçlandırıp, banklar koymak istediklerini fakat yetkilierden buraya çıkan yolun yapılması için destek istediklerini söylediler. Yeni adıyla “Bayrak Tepe”nin, ağaçlandırılarak güzel bir mesire yeri haline getirmeyi planlayan Gökçenli gençler, yetkililerin bir an önce bu tepeye çıkan yolu yapmalarını bekliyorlar.








Editör: Haber Merkezi