Çevresinde kırmızı yeşil ışıklar ile ortasında beyaz ışık huzmesinin bulunduğu iki uzay gemisinden biri yere 100 metre kadar alçaldıktan sonra hızla uzaklaştı. İkinci deneyimini yaşayan 53 yaşındaki bayan ilkokul öğretmeni “O kadar alçaldı ki daire şeklindeki uzay gemisinin pencerelerini bile gördüm” dedi.

UFO'lar (tanımlanamayan uçan cisimler), yine Tire’yi seçti.  UFO gözlemleriyle uzunca bir zamandır sık sık gündeme gelen ilçede ilginç bir deneyim daha yaşandı. 14 ay önce evinin balkonundan UFO’ları cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen Tireli bayan ilkokul öğretmeninin karşına bu kez 2 yıl önce uzaylılar tarafından tehdit edildiğini öne süren Bekçi Gani Çakır’ın deneyim yaşadığı aynı yerde yine uzaylılar çıktı. Çevresinde kırmızı yeşil ışıklar ile ortasında beyaz ışık huzmesinin bulunduğu iki uzay gemisinden biri, yere 100 metre kadar alçaldıktan sonra hızla uzaklaştı. İkinci deneyimini yaşayan 53 yaşındaki bayan ilkokul öğretmeni “O kadar alçaldı ki daire şeklindeki uzay gemisinin pencerelerini bile gördüm” dedi.

70 KM BOYUNCA İZLEDİ
İsminin açıklanmasını istemeyen bayan ilkokul öğretmeni, özel otomobiliyle, eşini sabaha karşı Adnan Menderes Havalimanı’na bıraktıktan sonra dönüşe geçti. İçinde tek başına bulunduğu otomobilini kullanan öğretmen bir süre sonra havada sabit şekilde asılı duran büyük bir ışık gördü. Önce, havaalanına iniş yapmaya çalışan bir uçak olduğunu düşündüğü nesnenin yol boyunca sürekli şekilde havada asılı durduğunu fark eden öğretmenin aklına 14 ay önce evinin balkonunda yaşadığı deneyim geldi. Aracını, karayolunun kenarına park eden öğretmen, yaklaşık 70 km takip ettiği gök cismini cep telefonunun kamerası ile görüntüledi.

UFO ALÇALARAK ÜZERİNDEN GEÇTİ 
Aklındaki soru işaretleriyle, Tire’deki evine dönmek için yoluna devam eden öğretmen, ilçeye 5 km kala ikinci bir şok daha yaşadı. Yaklaşık 2 yıl önce, uzaylılar tarafından tehdit edildiğini iddia eden Bekçi Gani Çakır’ın deneyim yaşadığı aynı yerde bu kez iki uzay gemisiyle birden karşılaşan bayan öğretmen heyecandan ne yapacağını şaşırdı. Bir kez daha otomobilinden indiğini ve hemen kamerasına sarıldığını ifade eden öğretmen, “Gün ağarmaya başlamıştı. Havada asılı duran iki nesne gördüm. Görüntü alıp hareket etmek üzereyken bir tanesi hızla alçalarak üzerimden geçti. Uzay gemisinin bir yanında kırmızı diğer yanında yanıp sönen yeşil ışıklar bulunuyordu. Ortasında ise beyaz bir ışık huzmesi vardı. Alçaldığında pencerelerini bile gördüm. Sonra üzerimden geçerek büyük bir hızla uzaklaştı. Olayın, Bekçi Gani Çakır’ın deneyim yaşadığı yerde olması beni endişelendirdi” dedi. 

İLKİ PURO İKİNCİSİ DAİRE ŞEKLİNDEYDİ
Tireli öğretmen, geçen yıl 8 Temmuz’da yaşadığı deneyimi ise şöyle dile getirmişti. “O gece uykum kaçtığı için evimin balkonunda kitap okumak istedim. Saat 02.30 civarında, kuzeybatı yönünde bir anda havada asıl şekilde duran ve ortasında kırmızı ışıklar saçan UFO'yu gördüm. Cep telefonunun kamerasıyla referans noktası oluşturarak tanımlanamayan gök cismini görüntüledim. Nesne, puroya benziyordu. Uzun süre, konutların üzerinde gözlemlediğim cisim sonra aniden kayboldu. Uçak olsaydı en az 1 saat boyunca havada asılı duramazdı.”

“TESADÜF OLAMAZ”
Yaklaşık 2 yıl önce el feneriyle uzay gemisine selektör yapan, ardından da uzaylılar tarafından tehdit edildiği iddia eden gece bekçisi Gani Çakır ise “O zamanlar kimse bana inanmamış hatta deli gözüyle bakmıştı. Öğretmen hanımın, benim deneyim yaşadığım aynı yerde UFO’larla karşılaşması kesinlikle tesadüf olamaz. O günden sonra da defalarca UFO gördüm, ama dalga geçerler diye kimseye söyleyemedim. Yetkililer bu konuyu araştırsın” şeklinde konuştu.

TİRE’DEKİ UFO OLAYLARI 
*Necdet Taşdelenoğlu (60) ile Salih Özuğurlu (45), UFO gördüklerini "Kimse bize inanmaz" düşüncesiyle tam 15 yıl sakladıktan sonra 2016 yılında açıkladı. Taşdelenoğlu ve Özuğurlu, UFO gözlemlerini yıllar sonra Tire'ye araştırma için gelen Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan ile paylaştı.
*22 Şubat 2016 gecesi arazide nöbetteyken UFO’larla karşılaşan gece Bekçisi Gani Çakır, elindeki fener ile UFO’lara selektör yaptıktan sonra mısır tarlasına inen varlıklar tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.
*14 Haziran 2008’de, 72 yaşındaki Ali Gacaner adlı çiftçi, tarlasına uzaylı düştüğünü iddia etti. Gacaner, Olayın, Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, tarafından 2016 yılında bir televizyon kanalında dile getirilmesinin ardından kameralarının önüne geçti. Gacaner, Uzaylı varlığı, ailesini de gördüğünü iddia etti. Çiftçinin ifadesinden yola çıkan Haktan Akdoğan ise uzaylı varlığın olay yerine gelen Jandarma ekiplerince yakalanarak götürüldüğünü öne sürdü.
*7 Mart 2017’de isminin açıklanmasını isteyemeyen genç bir çiftçi, içinde inek damının da bulunduğu tarlasına her gece gelen esrarengiz ışıkları güvenlik kamerasıyla görüntüledi. Çiftçi, “Güme dağından ovaya büyük bir hızla gelen ışık topunun tarlada bir süre kaldığını ve zaman zaman bölünüp, şekil değiştirdikten sonra hızla kaybolduğunu ifade etti.


 

Editör: Haber Merkezi