Ercan ÇELİK

Koronavirüs salgını sürecinde kapalı oldukları için pek çok sektör zarar gördü. Normalleşme sürecine adım adım girdiğimiz şu günlerde kıraathane, kafeterya ve restoran gibi mekanların açılmasına izin verilirken, 16 Mart 2020 tarihinden bu yana kapalı olan internet kafelerle ilgili henüz izin verilmedi.

Dün açıklanan son kararlar içerisinde internet kafelerle ilgili yeni bir gelişme olmayınca, Tire’de hizmet veren ve hala daha kapalı olan internet kafe işletmecileri sosyal medya üzerinden mesaj yayınladılar. HaberTire’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan mesajda, internet kafe işletmecileri, kafeteryaların açık olmasını örnek göstererek, internet kafelerin de hizmete açılması gerektiğini ve bu konuyla alakalı belirsizlik olduğunu söylemişlerdi. Konuyla ilgili Tire Kaymakamlığı’na çağrı yapmışlardı.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU “GENELGE ÇOK NET”

Konuyla ilgili HaberTire’ye açıklama yapan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, tüm umuma açık eğlence yerlerinin açık olduğu ifadesinin doğru olmadığını vurgulayarak, “İçişleri Bakanlığı genelgesini uyguluyoruz. İnternet kafelerin geçici bir süre daha kapalı olacağına ilişkin bakanlık genelgesi çok net. Bakanlık genelgelerini anlık takip ediyoruz. Değişiklikleri de anında uyguluyoruz. Bu konuyla ilgili de yakın zamanda değişiklik olacağını tahmin ediyorum. Hiçbir esnafın mağdur olmasını istemeyiz. Yoruma açık konularda esneklik de gösteriyoruz.” Dedi.

GENELGE NE DİYOR?

İnternet kafelerin kapalı tutulmasıyla ilgili en son ifade 30 Mayıs 2020 tarihli  5856 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nde geçiyor. Genelgenin 5. Maddesindeki ifade şu şekilde; “İlgi (a) ve (b) Genelgelerimiz kapsamında faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan internet kafeler, playstation vb. oyun salonları ile gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerlerin faaliyetlerine ilişkin kısıtlama geçici bir süreliğine devam edecektir.”

Editör: Haber Merkezi