Tire’nin Kurtuluş şenlikleri kapsamında düzenlenen fener alayı etkinliklerine çok sayıda vatandaş, katılım gösterirken, Teira Riders Motosiklet Grubu da, düzenlediği kortej ile fener alayına katıldı.

 

4 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan Tire’nin 93. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri gündüz saatlerinde çelenk töreni ve halk oyunları gösterileriyle kutlandı. Akşam ise Tire Belediyesi’nin tertip ettiği geleneksel fener alayı yapıldı.

Fener alayı için İmam Hatip Camii önünde toplanan kalabalık, ellerinde meşaleleri ile İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geçti. İstasyon Caddesi boyunca kaldırımlarda izleyenler tarafından büyük alkış alan fener alayına, Teira Riders Motosiklet Grubu da destek verdi.

Tireli motosiklet sevdalılarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Tire’nin en büyük motosiklet grubu Teira Riders, yaklaşık 30 motosikletle fener alayına katıldı. Motosikletlerini Türk Bayraklarıyla süsleyen motorcular, İstasyon Caddesi ve Ortapark’ta fener alayıyla birlikte büyük beğeni topladı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan büyük kalabalık, burada İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

 

Editör: Haber Merkezi