Başkan Eskiyörük, kısa zaman önce Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile bir araya geldiklerinde kendisine, özellikle resmi törenlerde Amerikan firmasının logosunu görüyor olmaktan utanç duyduğunu ifade etmiş ve konuyla ilgili gerekenin yapılmasını talep etmişti. 
Cumhuriyet Meydanındaki restoranın boşaltılmasının akabinde logoların 4 Eylül Tire’nin kurtuluş bayramı öncesi derhal kaldırılması nedeniyle Başkan Eskiyörük, Belediye Başkanı Duran’a teşekkür etti.

TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK ZORUMA GİDİYORDU
Başkan Eskiyörük şöyle konuştu, “Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen resmi törenlerde Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunurken ve istiklal marşımızı söylerken, Anıtın arkasında görünen Amerikan Menşeli firmanın logosu nedeniyle başımızı kaldırmaya utanıyorduk. Bir Türk Milliyetçisi olarak zoruma gidiyordu bu durum. Belediye başkanımıza o amblemi oradan kaldırdığı için teşekkür ediyorum.”

PROJE SUNMUŞTUK
Burası Amerikan Menşeli Fast Food firmasına verilmeden önce Tire Süt Kooperatifi olarak bir proje sunduklarını hatırlatarak şunları söyledi, “Tire’nin yemek kültürü ve el sanatlarının yer aldığı, tüm yönleriyle Tire’nin sergilendiği, yerli ve yabancı turistin Tire’yi tanıyacağı ve alışverişini de yapacağı bir merkez olması konusunda proje sunmuştuk. Bu bölge bu şekilde düzenlenebilir” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi