Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun talebiyle, ülkemizdeki 365 ticaret odası ve borsası temsilciliklerinin başkanları geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edildiler. Aralarında Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nun da bulunduğu heyet üyeleri, öncesinde Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Bakanlıkta görüştü. Heyet, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaretinin ardından ise Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edildi ve birlikte öğle yemeği yedi.
TİCARET VE İŞ DÜNYASI ‘DARBEYE HAYIR’ DEDİ
15 Temmuz gecesi yapılan darbe kalkışmasının ardından, “Vatanın bekası, ülkenin huzuru ve demokrasinin aksamaması” adına Devletin, Hükümetin ve Cumhurbaşkanının yanında olduklarını göstermek isteyen sanayi, ticaret ve iş dünyası üyeleri; darbe girişimini ardından yurt çapında yaptıkları ‘Darbeye Hayır’ bildirisini bir kez de bu makamlarda da dile getirip, üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yapmaya hazır olduklarını belirtti.
“ANKARA’DA DEVLETİMİZİN GÜCÜNÜ VE KARARLILIĞINI GÖRDÜK”
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Fetö/PDY ile mücadele noktasındaki kararlılıklarını yakından gördüklerini ve şahit olduklarını belirten Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Ankara izlenimleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Devletimizin, milletimizin, ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığımız bu musibetten sonra daha iyi gördük. Ankara’da genel olarak bunu hissettik. 
Halkımız, vatanına ve ülkesine sahip çıktı. Hatta ekonomisine bile sahip çıktı. Darbe gecesinin ardından ellerindeki 10 milyar Dolar’ı bozdurup Türk Lirasına çeviren ve böylelikle Dolar’ın hızlı şekilde yükselişinin önüne geçen halkımız farklı bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi.
TİRE TİCARET ODASI, YARDIM KAMPANYASINA BAĞIŞ YAPACAK
“Milletimizin sahip olduğu sağduyu ve farklılığın en büyük göstergesi yaklaşık 25 gündür süren ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemlerinde hiçbir kentimizde en ufak bir kavga ve şiddet olayı, gerginlik, yağmalama gibi olumsuz görüntüler yaşanmadı.
Türk iş camiası olarak bizler de darbenin karşısında olduğumuzu gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan darbe gecesi şehit olanların aileleri ve gazilere yardım kampanyasına Tire Ticaret Odası olarak destek vereceğiz, yardımda bulunacağız.” 
“KANTARIN TOPUZU KAÇMAMALI”
“Darbe kalkışmasının tutmamasında en büyük rol halkımızındır ve Cumhurbaşkanımızındır. Ayrıca darbe karşıtlığı noktasında birlik olan basın kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu noktadan sonra yapılacak en önemli şeylerden biri de kişileri haksız yere yargılama ve suçlamaya gitmememizdir. Kantarın topuzunu kaçırmamalıyız. Geçmişte bu yapının içinde bulunsa da 17-25 Aralık sürecinden sonra bu yapının gerçek yüzünü görüp içinden çıkan veya çocuklarını bu grubun okullarından almışsa bu insanlara suçlu gözüyle bakılmaması lazım.” 

Editör: Haber Merkezi