Engellileri ve ailelerini görmek, anlamak, onların yanında olabilmeyi başarmak adına farkındalık yaratmayı amaçlayan Engelliler Haftası tüm dünyada yaklaşık 150 ülkede bu tarihlerde gündeme gelmekte.

Tire Engellileri Koruma ve Güçlendirme Derneği, Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Uzman Dost Eli Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Eğitim Okulu tarafından birlikte organize edilen programın ilk aşaması Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Dernek Başkanı Emel Çakıcı, arkadaşları ile birlikte anıta çelenk bıraktı.

Salon programı, odlukça güzel gösterilere sahne oldu. Engelli gençlerin ve çocukların öğretmenleri eşliğinde büyük emeklerle hazırladıkları şiir, şarkı, ront ve kısa tiyatro oyunu gibi gösterileri ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı.

Salonu dolduran çok sayıda konuk arasında; Garnizon Komutanı Fırat Rıza Cihan, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’ta yer aldı.

Editör: Haber Merkezi