Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önceki gün CHP Tire İlçe Teşkilatı ile Tire Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa bir etkinlik organize edildi.


Nüfusunun % 12’ye yakını, yani 7,5-8 milyonu çeşitli şekillerde, fiziksel veya zihinsel, engelli olan ülkemizde, geçtiğimiz gün 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü bir kez daha çeşitli etkinliklerle ele aldık. Engelliler Günü dolayısıyla ilçemizde de birçok etkinlik ve tören gerçekleştirildi. Yapılan etkinliklerden biri Cumhuriyet Halk Partisi ve Tire Kıymetcan Efe Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi tarafından ortak organize edilen özel programdı.

HEM EĞLENDİLER, HEM EĞLENDİRDİLER !
Belediye İstasyon Hangar Salonu’nda, 3 Aralık günü, gündüz saat 14:00’de başlayan programda birbirinden güzel sunumlar oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler ve CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın da takip ettiği programda; Kıymetcan’da eğitim ve rehabilitasyon gören engelli öğrencilerin yaptıkları el işi çalışmalar sergilendi. Birbirinden güzel el işi faaliyeti ürünleri ve resimlerin yer aldığı sergi engelli bireylerin iç dünyasını da bize gösterdi. 

Programda ayrıca, Kıymetcan’ın özel öğrencileri tarafından oluşturulan zeybek ekibinin yöresel folklor türlerinden örnekler verdiği gösteri sunuldu. Akabinde Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi, farklı yörelerin oyunlarından oluşan ve her defasında çok beğeni toplayan gösterilerini sundu. 

ONLARDA ‘MUTLUĞA ENGEL’ YOK 
Baran Konçak ve Pınar Cavlak isimli engelli gençler, duygularını anlatan şiirler okudu. Batuhan Lüle engelliler adına, Süheyla Ödek ise engelli velisi olarak düşüncelerini belirten konuşmalarda bulundu. Özellikle engelli bireylerin bir şeyleri paylaşma ve kendilerini ifade etmek noktasında ne derece mutlu olduklarını gören konuklar, “Her şeye, her engele rağmen mutlu olabilmeyi bilme gibi yeteneğe ve bilgeliğe sahip olan engelli bireylerimizden öğreneceğimiz çok şey var” dediler.

Editör: Haber Merkezi