Eğitim Sen Tire Temsilciliği üyeleri, Taksim eylemcilerine destek vermek amacıyla sürdürdükleri eylemleri dün yaptıkları yürüyüşlü protesto ile sürdürdü. Eylemciler Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi
‘Gezi Parkı protestoları’ ile başlayan daha sonra ‘Taksim direnişi’ adıyla ifade edilen ve tüm yurda yayılan eylemler geçtiğimiz hafta ki kadar olmasa da devam ediyor. Taksimdeki eylemcilere destek vermek için defalarca eylem ve yürüyüş yapan Eğitim Sen Tire Temsilciliği üyeleri, destek vermeyi sürdürmeye kararlı olduklarını dün gerçekleştirdikleri protesto yürüyüşü eylemi ile bir kez daha gösterdiler. İstasyon Parkı Çay Bahçesi’nde bir araya gelen yaklaşık 50-60 kadar Eğitim Sen üyesi öğretmen, taşıdıkları “Her yer Taksim, her yer direniş” yazılı pankart ve diğer bayrak ve flamaları ile İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldiler. Tire Emniyeti’nin çok sayıda polis memuru ile önlem aldığı eylemde hiçbir sorun yaşanmadı. Eylemciler; “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İş ve ekmek yoksa, barış ta yok”, “Bu kavga bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Direnişe devam, Taksim’e selam” şeklinde sloganlar attılar. Öğlen saatlerinde yakıcı yaz güneşi altında yapılan eyleme katılımın fazla olmaması dikkatlerden kaçmadı. Eylemciler, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı. Basın açıklamasını grup adına Betül Erdem gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
“POLİS ŞİDDETİNE SON VERİLSİN, POLİS ABLUKASI KALDIRILSIN” 
“Halk muhalefetine sahip çıkan milletvekilleri, uluslararası gözlemciler gazlandı, coplandı. Bu acımasız polis şiddeti, bizzat Başbakan tarafından miting meydanlarında verilen talimatlarla harekete geçirildi. Bu vahşetin sorumluluğu faşizan politikaların talimatını veren AKP hükümetini yanı sıra bu politikaları uygulayan başta Valiler olmak üzere kolluk güçlerine aittir. Kimden gelirse gelsin halka karşı insanlık suçu içeren talimatları uygulayarak bu suçları işleyenlerin, hesap vereceklerini akıllarından çıkarmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz.
Ancak özgürlük ve saygı isteyen halkımız, iktidarın tüm vahşi saldırganlığına inançla, onurla, karalılıkla, zekayla, aşkla karşı koymayı sürdürüyor. Özgürlük ve onurun, hakkın ve adaletin direnişi büyüyor, tüm Türkiye’yi sarıyor, AKP iktidarın sarsıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, halkımızın bu büyük direnişi karşısında giriştiği iç savaş kışkırtıcılığının AKP tabanında karşılık bulmamasından çılgına dönerek, dizginsiz bir baskı rejimi kurma yoluna girdi. Artık sokaklarımızda polis TOMA’larının, Akreplerinin yanında Jandarma TOMA’ları ve askeri birlikleri de görmeye başladık.
Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasının bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle AKP hükümetinin polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve Başta Taksim olmak üzere tüm şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz.” 
Editör: Haber Merkezi