Eğitim Sen Tire Temsilciliği, 10 Kasım Atatürk Anma dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Eğitim Sen Tire İlçe Temsilcisi Necmi Ucer’in yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Emperyalizme karşı vermiş olduğu bağımsızlık, özgürlük ve çağdaşlık mücadelesiyle, işgal altındaki bütün halklara ve uluslara örnek olan laik, çağdaş ve bilime inanan bir Cumhuriyet kurarak bugünlere kadar gelmemizi sağlayan, dünyada emperyalizme karşı ilk mücadeleyi başlatan ve Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu olan büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aradan geçen bunca yıla, buncasaldırılara, bunca yıpratmalara rağmen hala onu unutmayan bir nesil olarak aramızdan ayrılışının yetmiş yedinci yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Türkiye Halklarını o imkânsız denilebilecek şartlarda doğulusu, batılısı, güneylisi kuzeylisi demeden bağımsızlık ve özgürlük adına bir araya getiren Mustafa Kemal’in her ne şartta olursa olsun tek bir amacı vardı: Özgür, bağımsız, laik ve bilime inanmış, yüzünü çağdaşlığa çevirmiş, halkın yönetimde yer aldığı bir ülke kurmaktı. Bu inancını bütün imkânsızlıklara rağmen 29 Ekim 1923’te hayata geçirdi. Ömrünü ülkesine ve halkına adayan Mustafa Kemal, on beş yıl boyunca çağdaş, laik ve her anlamda Tam Bağımsız Demokratik Türkiye’yi  kurmak için var gücüyle çalışmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan bugüne 92 yıl geçmiştir. Emperyalist güçlere ve liberal politikalara 1950’lerden sonra teslim edilen Cumhuriyetimize saldırılar artarak devam etmektedir.1980 darbesinden sonra oturtulmaya çalışılan Türk – İslam Sentezinin egemen olduğu bir cumhuriyet yaratmaya çalışan anlayış, son yıllarda uyguladıkları politikalarla hem içerde hem de dışarıda ülkemizi hızla bir çıkmazın içine sürüklemektedirler. Bugünlerde büyük önderin söylediği ‘ Yurtta Sulh Dünyada Sulh’sözü daha bir önem kazanmakta, bu anlayışa anlayışına daha çok ihtiyaç duymaktayız.

Bu anlayıştan nereye geldik? Günümüzde (Yurtta Sulh Cihanda Sulh) Ülkemiz başkentinde ‘Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi’ diyerek bir araya gelen insanlarımızın katledildiği bir ülkeoluverdik. Bizler barışı, kardeşliği, birlikte yaşamı ( Mustafa Kemal’in dediği gibi’ Zorunlu Kalmadıkça Savaşın Bir Cinayet!’  savunmak, emeğimize, geleceğimize, laik, demokratik bir ülke yaratmanın mücadelesini her alanda vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Devrimci, demokratik, laik, çağdaş bir ülkenin temellerini atan Mustafa Kemal’in bu anlayışını dil, din, ırk ayırımı yapmadan geliştirecek, Ülkemizin bu anlayış doğrultusunda yol alması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak MustafaKemal ATATÜRK’Ü yetmiş yedinci ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. 

Barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülke ve dünya dileğiyle!..” 

Editör: Haber Merkezi