Yurt çapında yapılan “Kobani” eylemlerinde, okulların yakılmasını ve Atatürk büstlerine zarar verilmesini kınayan Eğitim Sen Tire Temsilciliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülke için bir değer olduğunu vurguladı.
Ercan ÇELİK

Eğitim Sen Tire Temsilciliği tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
Son günlerde Ülkemizin değişik yerlerinde IŞİD’in saldırılarına karşı sürdürülen protesto eylemlerini basından izliyoruz. 

       Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, mazlum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir.

     Bölgede yıllardır emperyalist güçler tarafından sürdürülen ayrımcı, ırkçı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin herhangi bir dış destek almadan bu kadar hızlı ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir. Bugüne kadar katliamcı IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin, Ortadoğu’da yaşanan ve önümüzdeki günlerde daha çok şiddetlenerek yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olduğu açıktır.

  Türkiye’de günlerdir emek ve demokrasi güçleri ülkemizin hemen yanı başında yaşanan insanlık dramına dikkati çekmeye çalışmakta, kamuoyunu yeni bir katliama karşı uyarmaktadır. AKP Hükümeti’nin bütün dünya tarafından bilinen terör örgütü IŞİD’e desteği ve sempatisi, son birkaç gün içinde ülke çapında yapılan IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddeti ile bir kez daha onaylanmıştır. İnsanlık dışı bir vahşet örgütünün havanları topraklarımıza düşerken ses çıkaramayan hükümet demokratik tepkilerini ortaya koyan halkına gaz, jop ve gerçek mermilerle saldırmaktan çekinmiyor. 

     Türkiye’de 1990’lı yıllardan bu yana bazı illerde ve onlarca ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, yeni bir Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına gidilmiştir. Gezi’de olduğu gibi halka reva görülen yine şiddet, zor ve baskı olmuştur. Demokratik tepkilere yönelik en yetkili ağızlardan çıkan “misliyle karşılık verilecektir” ifadeleri, siyasi iktidarın kendi halkına karşı resmen savaş ilan etmesi anlamına gelmektedir.
  Protesto eylemlerinde bazı yerlerde ortaya çıkan Atatürk büstlerinin kırılmasını, okul ve bayrak yakma olaylarını üzülerek izledik. Eğitim Sen olarak bu eylemleri yapanları şiddetle kınıyoruz. Kimsenin bu ülkenin değerlerine bu şekilde saldırmasını kabul etmiyoruz. Bu tür eylemler bizim dayanışmamızı, kardeşliğimizi bozmak amacıyla yapıldığı ortadadır. Hiçbir güç, bu ülke insanlarını birlikte yaşama isteğinden vazgeçiremeyecektir. Provokatörler hiçbir zaman Türk- Kürt halkının kardeşliğine zarar veremeyecektir. Bu tür eylemleri yapanlar bizi birbirimize düşürmeye çalışsa da biz “yaşasın halkların kardeşliği” sloganını haykırmaya devam edeceğiz.

    Laik, Çağdaş, demokratik bir ülke kurmak için emperyalizmle mücadele eden MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu ülke için bir değer olduğunu onun büstlerine, okullarımıza ve bir ülkenin simgesi olan bayrak yakma olaylarını Eğitim Sen olarak kabul etmediğimizi, üzüntüyle karşıladığımızı tüm kamuoyuna duyururuz. 

Emekten, barıştan, demokrasiden yana bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir.”

Editör: Haber Merkezi