Eğitim-İş Tire Temsilciliği Ankara’da meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan patlamaların ardından terörün her türlüsünü lanetlemek için sokağa döküldü.

Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Önceki gün öğle saatlerinde Öğretmenevi  bahçesinde toplanan Eğitim-İş’liler Atatürk Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe Binası önüne yürüdüler. Çeşitli sloganlarla terörü lanetleyen sendika üyeleri Ak Parti İlçe Binası önüne gelerek eylem yaptılar. Gurup adına açıklamayı Eğitim-İş Tire Temsilcisi Zekai Kolay yaptı. Kolay yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi ;

Yüce Türk Ulusuna;
Bilindiği gibi 10 ekim 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde ardı ardına bombalar patlatılmıştır.
Üstelik bu bombalar demokratik kitle örgütlerinin yasal izinli gösterilerinin olacağı alanda, insanların kalabalık halinde bulunduğu bir ortamda patlatılmıştır.
Şu saatlerde resmi ağızlardan aldığımız bilgiye göre 95 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ancak pek sayın bakanlara sorarsanız herhangi bir güvenlik açığı yoktur. İstifayı gerektirecek bir durum oluşmamıştır. Size soruyoruz istifa etmeniz için daha kaç canımızı kaybetmemiz gerekiyor?
Dün Erzurum'da, bugün Diyarbakır'da yine şehitlerimiz var. Bu kaçıncı şehit? Son iki ayda 148 askerimiz ve polisimiz PKK'nın alçakça saldırmasıyla şehit olmuştur.
PKK'nın yaptığı eylemleri kınamayanlara, kınayamayanlara PKK'nın yaptığı eylemlere bilerek sessiz kalan, görmezden gelen, müsamaha gösteren siyasal iktidara; hepinize, hepinize sesleniyorum; iki yüzlüsünüz, alçaksınız...
Unutmayın:
Terör bir insanlık suçudur.
Terörün iyisi-kötüsü, sana yakını-ötekine yakını olmaz.
Son kozlarını oynuyorlar.... iktidarı bırakmamak için son kozlarını oynuyorlar... Ama korkunun ecele faydası yok.
7 hazirandan bu yana kan gölüne dönen ülkemizdeki terör saldırılarının sorumlularını bulmayan bulamayan AKP hükümeti bu terör saldırıları nedeniyle lekelidir. AKP hükümetinin bir an önce hesap vermesi gerekmektedir.
Ancak siyasal iktidarda görev alan bakanlar bırakın sorumluluk almayı üzülerek söylüyoruz ki yaşananları sırıtarak izlemektedir.
Fil dişinden saraylarda oturup kutularca parayı yurt dışına kaçıranlara, kendi siyasal hırsları ve egoları için gencecik askerlerimizin şehit olmasına müsaade edenlere, bulundukları mevkileri sağlamlaştırmak için yurttaşlarımızı bir çırpıda harcayanlara bir sözümüz var :
Akıttığınız kanda boğulacaksınız!
Bir gün, evet, bir gün güçlülerin hukuku değil hukukun gücü yakanıza yapışacak.
Cumhuriyetin çelikten iradesi ensenizden tuttuğu gün yatacak yeriniz de olmayacak kaçacak ülkeniz de...
Ve buradan ilan ediyoruz gün gelecek devran dönecek Oslo'da İmralı'da Dolmabahçe'de Kandil'de kim oturduysa, kimler tırlarca silahı adı yeni yeni duyulan terör örgütlerine göndermişse, kimler terör örgütleriyle ikili antlaşmalar imzaladıysa, kimler savaş çıkarmak için ülkemizin kentlerine roketler atmayı planladıysa, kimler patlayıcı dolu kamyonları görmezden geldiyse, kimler canlı bombaların ülkemizde dolaşmasına izin verdiyse kimlerin ellerinde kan varsa kimlerin paçalarından kan damlıyorsa halka hesap verecek; bağımsız Türk yargısına hesap verecek! 
Halkımıza önemle duyurulur.

HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi