Yürüttüğü projelerle gelecek nesillere güzel eserler bırakmayı hedefleyen, satranç sporunu Tire’de yaygınlaştıran, düşünen, tasarlayan ve karar veren çocukların yetişmesinde büyük katkıları olan Egemen Bökü, HaberTire Gazetesi’nin köşe yazarları arasındaki yerini aldı. Özel bir bankada görevli olan Bökü, HaberTire Gazetesi’nde satranç sporuna ilişkin yazıları kaleme alacak. Çocuklara satrancı sevdirme yöntemleri, satranç eğitimi ve satranç sporunun bilinmeyen yönlerini de ele alacak olan Bökü, zaman zaman güncel konuları da köşesine taşıyacak. Egemen Bökü’nün ‘Satranç Tarihi’ başlıklı ilk yazısı yarın HaberTire Gazetesi’nin internet sitesinde yayımlanacak. 
Bizler de HaberTire Gazetesi olarak ailemize yeni katılan yazarımız Egemen Bökü’yü tebrik ediyor, yazılarının ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. 


EGEMEN BÖKÜ KİMDİR?
23 Nisan 1982 yılında Dünya’ya gelen Egemen Bökü, Merhum Emekli Öğretmen Bülent Bökü ve Öğretmen Nurten Bökü’nün 2 çocuğundan biridir. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nin 2000 yılında verdiği ilk mezun öğrencilerinden biri olan Bökü, Tire’de özel bir bankada çalışmaktadır.  Satrançla ilgili Tire’de sayısız çalışmalar yapan Bökü, evli ve 1 çocuk babasıdır. Egemen Bökü bir süre önce babası Öğretmen Bülent Bökü’yü ani bir kalp krizi sonucu kaybetmişti. 
 

Editör: Haber Merkezi