Ercan ÇELİK

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran’ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“15 Temmuz gecesi yaşanan acı olaylar nedeniyle tüm milletimize geçmiş olsun . Şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, Atatürk ilkeleridir. Demokratik ülkelerde seçimle gelen hükümetlerin halk desteğini yitirdiğinde seçimle gitmesi demokrasinin gereğidir. Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in dediği gibi, ‘En kötü hukuk nizamı, en iyi ihtilalden daha iyidir’. Biz hareket olarak, her türlü darbeye, darbe senaryosuna, darbe tiyatrosuna karşıyız. Darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbe sadece ‘bir kısım silahlı kuvvetin yönetime el koyması demek’ değildir. Bunu bahane edip, 12 saat içerisinde ülkenin tüm hukuksal kuruluşlarına müdahil olmak, tek kalemde 2745 hakimin açığa alınması da bir başka darbe çeşididir. Hukuka darbedir !

 

Darbe yanlıştır. İktidarların bunu bahane ederek, kendilerine yakın görmedikleri kadroları, hukuki bir gerekçe olmaksızın, tasfiye etmeleri de yanlıştır. Bu ülkede hukuk varsa, hepimiz için vardır.

Bizim bakış açımızda, dün gece Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olan ‘Gazi Meclisi’ bombalayan zihniyetle, üstlerinden aldığı emirle gittiği Boğaziçi köprüsünde silahını bırakıp teslim olan 20 yaşındaki vatan evlatlarına kemer ile saldırıp linç etmeye çalışan, pala ile öldüren zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Savaş zamanın da teslim olan düşman askerine bile misafir muamelesi yapan  Büyük Milletimize hiç yakışmayan bu vahim olayların faillerini ve darbe girişiminde bulunanları eshefle kınıyoruz. Maalesef gördüğümüz kadarıyla dün gece Boğaziçi köprüsünde yaşananlar bize geçmişte Menemen’de yaşanan Kubilay olayını hatırlatmıştır. Gücü, 20 yaşındaki silahsız vatan evlatlarına yeten bu zihniyeti cesaretleri varsa enerjilerini İstanbul’da birçok üzücü terör eylemi gerçekleştiren terörist örgütlere harcamalarını tavsiye ederiz. Yaşanan olayların ülkemizde suçu olmadığı halde tüm Türk Silahlı Kuvvetler personeline karşı bir ayıklama, sürek avı haline dönüşmüş olmasını kaygıyla izliyoruz. Unutmayalım ! Bir grup kendini bilmez yüzünden ülkemizin koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tamamının suçlu görülmesi büyük bir hatadır. M. Akif ‘in dediği gibi ‘Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’”.

Editör: Haber Merkezi