Tire Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında farklı ülkelerin dans topluluklarını Tirelilerle buluşturdu. Saat 17.00’de Tire Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik Tire Kent Müzesi önüne ekiplerin dans gösterileri ile devam etti.

 

Tire Belediye Basın

 

Yüzlerce Tirelinin takip ettiği dans gösterilerinde, Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de ev sahibi olarak programda yer aldı. Etkinlikte açılış konuşmasını Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler yaptı. Önler konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ve onun devrimlerinden övgü ile bahsederek ‘’Dünyada hiçbir lider yoktur ki, çocuklara, gelecek nesillere bu kadar önem versin. Kendisi yurtta sulh, cihanda sulh lafıyla tüm dünyaya barışın ne denli önemli olduğunu anlatırken aslında barışı uygulamanın yolunu çocuklardan geçtiğinin de öngörüsü içindeydi. Bu yüzden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını sadece Türk Çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir’’ dedi.

22.04. 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Şenliği’nde Gürcistan, Moldova, Sırbistan, Bulgaristan ve K.K.T.C Ülkelerinin minik öğrencileri gösterilerini sundu. 





Editör: Haber Merkezi