Ercan ÇELİK

İLK MAKALESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>


Başarılı ve Genç Diyetisyen Yağmur Yaşar, HaberTire Gazetesi’nde ve internet sitesindeki köşesinde artık HaberTire okuyucusuyla buluşuyor. Bundan sonra diyet, beslenme ve sağlıklı yaşam gibi konularda tespit ve önerilerini siz kıymetli okurlarımıza aktaracak olan Yağmur Yaşar’ı gelin yakından tanıyalım.

Yağmur YAŞAR Iğdır’da doğmuştur.İlkokulu Atatürk İlköğretim okulunda birinci olarak, liseyi  Iğdır Fen Lisesi’nde 3. olarak bitirmiştir.2012 yılında  Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü kazanmıştır.

Üniversitede gebelik öncesi ve gebelikte beslenme, emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, hastalıklarda beslenme, yaşlılıkta beslenme, işçi beslenmesi, sporcu beslenmesi, toplu beslenme sistemleri, zayıflama/kilo alma durumunda beslenme alanında eğitimler almıştır.2016 yılında bölümünü başarıyla bitirmiş Diyetisyen unvanını almıştır.Mezuniyet sonrası yurt dışı staj hareketliliğine hak kazanmış Hollanda’da 2 ay, İsviçre’de 1 ay staj yapmıştır. Öğrenimi boyunca çeşitli kongrelere katılmış kendini geliştirmeyi vizyon haline getirmiştir.Şuan bir spor salonunda diyetisyen olarak çalışmaktadır. Okullara beslenme eğitimi vermek için gitmektedir. Ayrıca Türkiye’nin başka şehirlerinden sağlıklı beslenmek, kilo almak/vermek isteyen danışanlarına da online olarak diyet yazmaktadır.

Her şeyden önce sağlığın geldiğini düşünerek kişiye özel düzenlediği beslenme programında bireyin hastalıklarını ve yaşam tarzını göz önünde bulundurmaktadır. Danışanlarına sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedeflemiştir.

İLK MAKALESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi