Ergün ÇELİK

 

Tüm dünyada olduğu gibi gelişen ve büyümekte olan Tire’de de artan araç sayısı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Öyle ki Tire’nin hemen her caddesinde araç parkı noktasında büyük karışıklıklar yaşanıyor. Yaşanan bu karışıklıklara karşı İlçe Trafik Komisyonu ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Tire’de şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla yarın sabahtan itibaren yeni bir park yasağı uygulamasına geçiyor. Park yasağı, yarın sabah mesai saati başlangıcında Tire’de hayata geçirilecek.

 

PARK YASAĞI HANGİ CADDELERİ KAPSAYACAK?

UKOME’nin aldığı karar ile ‘Park Yasağı’ uygulaması Tire’de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi ve Gümüşpala Caddelerinde uygulanacak. Yeni karar ile (Ortapark) Cumhuriyet Meydanı’nın tamamında uzun süreli ve kısa süreli araç parkı tamamen kaldırılırken, Gümüşpala ve Atatürk Caddeleri’nin sadece sağ tarafına tek sıra halinde araç park edilebilecek. Cumhuriyet Meydanı’nın tamamına, Gümüşpala ve Atatürk Caddelerinin ikinci sıralarına park ettiği tespit edilen araçlara cezai işlem uygulanacak. Hatalı park eden araçlar, yazılan cezayla birlikte çekici marifetiyle bulunduğu yerlerden alınarak yetkili otoparklara götürülecek.

 

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ DİKKAT!

Yeni düzenleme sadece otomobil sürücülerini değil, motosiklet sürücülerini de kapsıyor. Buna göre Tire genelinde bulunan tüm kaldırımlara motosiklet park edilmesi yasaklandı. Kaldırıma park eden motosiklet sürücülerine uygulanacak ceza, otomobil sürücülerine uygulananın aynısı olacak. Kaldırıma park ettiği belirlenen motosikletlere de cezai işlem uygulanarak motosiklet bulunduğu yerden çekici marifetiyle kaldırılacak. 

Editör: Haber Merkezi