Bakan herkesi şaşırtıp, ‘bu nasıl ayakta duruyor’ dedirten Ekinhisar Meydanı’ndaki “içi boş” asırlık çınar ağacının dış kısmında  oluşan çatlaklar, ağacın her an yıkılabileceğini gösteriyor

Ergün ÇELİK

Tire Duatepe Mahallesi sınırları içinde bulunan Ekinhisar Meydanı’nda, Ekinhisarı Camiinin yanında bulunan ‘tabi anıt’ olan asırlık çınar ağacının içi tamamen çürümüş durumda. İçi olmayan ve bu haliyle ilginç bir görüntü oluşturan çınar ağacı her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Gövdesinin sadece dış kısmı kalan çınar ağacının yıllardır bu şekilde olduğunu, belirten Mahalle Muhtarı Muharrem Ötegen, her şeye rağmen kurumadan kalabilmesinin bulunduğu noktada bol su ile beslenebilmesine bağladı. Ötegen, gövde diye kalan kabuk ve dış kısımdan oluşan bölümde de son yıllarda çatlamalar oluştuğunu, bunun ağacın devrilme riskinin arttığına işaret olduğunu ifade ederek, üzerinde koca koca dalları taşıyan ağacın devrilmesi durumunda bölgede yaşan insanlar, hele hele gün içerisinde etrafında dolanıp duran, oynayan çocuklar açısında hayati tehlike arz ettiğini söyledi.

Çınarın ‘tabi anıt’ olduğunu bundan dolayı kimsenin en ufak bir şey yapamadığını belirten Muhtar Ötegen, çınarın gövdesinin ve dallarının çeşitli yöntemlerle güvenlikli bir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.
 

Editör: Haber Merkezi