Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, bugün Tireli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi koronavirüse karşı alınan tedbirlerdi. Tire Kaymakamlığı’nın koronavirüse karşı aldığı önlemleri basın mensuplarıyla paylaşan Çobanoğlu, Tire’de yüzyıllardır kutlanan nevruz etkinliklerine dikkat çekti. Kaymakamlık Makamı olarak bu yılki nevruz kutlamalarını geçtiğimiz yıllardan daha coşkulu bir şekilde kutlamak istediklerini, ancak yaşanan gelişmelerin buna müsaade etmediğini belirten Çobanoğlu, Tire halkından bu yıl nevruz kutlamalarına katılmamalarını istedi.

“KUTLAMA YAPILMAMASINI İSTİYORUZ”

 Tirelilerin nevruz bayramına karşı gösterdiği hassasiyeti bildiğini dile getiren Çobanoğlu, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

“Dün Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, halkımızdan bu süreçte olabildiğince evlerinden dışarı çıkmamaları istendi. Bizler de Tire Kaymakamlığı olarak Tire halkının bu süreçte mümkün mertebe evlerinde kalmasını istiyoruz. Malum, hafta sonu nevruz programı vardı. Şüphesiz Tire, Türkiye genelinde nevruzu bayramını en coşkulu, en kalabalık kutlayan yerlerden birisi. Ancak koronavirüse karşı aldığımız tedbirler kapsamında, bu nevruz vatandaşımızın herhangi bir kutlama yapmasını istemiyoruz. Zaten ülke olarak yaşadığımız, deprem, çığ, İdlib olayları, koronavirüs salgını gibi olumsuzlukların olduğu şu günlerde herhangi bir bayram havası da yok. Vatandaşlarımız bu olumsuz gelişmelere rağmen nevruz bayramını kutlamak isterlerse evlerinde balkonlarında yada bahçelerinde mümkün mertebe insan temasından uzak bir şekilde kutlayabilirler”

JANDARMA VE POLİS DENETİM YAPACAK

Hafta sonu nevruz etkinliklerine katılımı azaltmak, vatandaşın toplu olarak bir arada olmasının önüne geçmek için jandarma ve polisin sıkı denetimler yapacağının sinyalini veren Çobanoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu;

“Aldığımız tedbirler kapsamında nevruzla ilgili Balım Sultan, Toptepe, Taştepe gibi vatandaşın sıklıkla gittiği mesire alanlarının giriş ve çıkışlarında sıkı güvenlik önlemleri alacağız. Gerek jandarma ekipleri gerek polis ekipleri nevruz günü ilçenin çeşitli noktalarında çok sıkı denetimler yapacak. Kesinlikle vatandaşımızı emniyet ve jandarma ile karşı karşıya getirmek gibi bir niyetimiz yok.  Şu an sadece insan sağlığı açısından vatandaşlarımızı olabildiğince bir araya getirmemeye çalışıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Maalesef bu seneyi bu şekilde geçireceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl hep birlikte daha coşkulu bir şekilde nevruz bayramımızı kutlayacağız”

Editör: Haber Merkezi