Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Tire’de hizmet veren Çiçek İletişim Türk Telekom Bayii, farkındalığı görülmemiş bir uygulamayla ortaya koydu. Çiçek İletişim Kurucuları, Melih isminde bir Down Sendromlu bireyi gün boyu mağazada istihdam ederek müşterilerle iç içe olmasını sağladı. Gün boyu mağazaya gelen müşterilerle ilgilenen Melih, ticaret hayatını da yakından tanımış oldu. 

Down sendromlu bireylerin, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışmalar sonunda sosyal yaşamda yer edinebildiklerine vurgu yapan Çiçek İletişim Kurucusu Yusuf Sandallık, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Dünya Down Sendromlular Günü, yılda bir gün de olsa Down Sendromlu bireylerle ilgili toplumsal bilinçlenme açısından bizlere imkan sağlıyor. Biz de bu kapsamda Melih’i bir gün boyunca mağazamızda istihdam ettik. Melih mağazaya gelen tüm müşterilerimizle tek tek ilgilendi. Bu proje kapsamında hem Melih, hem de müşterilerimiz mutlu oldu. Böylelikle bizler de Çiçek İletişim olarak farkındalık oluşturulmasına katkıda bulunduk”

Editör: Haber Merkezi