Tire’de bir süredir devam eden Tire-Selçuk Ölüm Yolu tartışması hızla büyürken Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire ve bölge halkının yoğun bir şekilde kullandığı ve onlarca ölümlü trafik kazasının yaşandığı Tire-Selçuk Karayolu’nda yaşanan ve iki kişinin daha ölümüyle sonuçlanan son trafik kazası Tire’de bardağı taşıran damla oldu. Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’nin başlatmış olduğu imza kampanyasından sonra Tireli vatandaşların yanısıra siyasilerin de dahil olduğu yol tartışmasında Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu da açıklama yaptı.

 

Bu yolda yaşanan tüm kazaların kuşkusuz kendilerini de derinden üzdüğünü belirten Çeltikcoğlu; “ Bu yolun duble yol olması için gerekli çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu yolda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için elbette bizler de çok üzülüyoruz. Belediye Başkanı Tayfur Bey bize yetki verin, biz yapalım diyor ama o işler öyle olmuyor. Tire-Selçuk Yolu’nun duble yol olması için daha önce hiç kamulaştırma yapılmamış. Tayfur Bey yardımcı olmak istiyorsa buyursun ücretlerini ödemek koşuluyla kamulaştırmasını yapsın. Biz de kendisine teşekkür edelim” şeklinde konuştu. Bahse konu yolun proje ihalesinin yapıldığını söyleyen Çeltikcoğlu; “ Meridyen Proje Danışmanlık Şirketi bu proje ihalesini alarak 2013 yılının Ağustos ayında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teslim etti. Bundan sonraki süreçte 29 km’lik yolun istenilen ölçülere gelmesi için ortalama 400 dönümlük alanın kamulaştırılması gerekiyor. Bu yolda yaşadığımız en büyük sıkıntı daha önce hiç kamulaştırılma yapılmamasıdır. Bununla ilgili olarak da 2013 yılından beri Karayolları Bölge Müdürlüğü ileride bir sorun yaşanmaması için kamulaştırma ile ilgili çalışmalarını sürdüyor. Kamulaştırma ile birlikte bu yolun toplam maliyeti 80 Milyon Türk Lirası civarında. 2015 yılı bütçesine bununla ilgili ödeneğimiz konuldu. Şu anda Karayolları Bölge Müdürlüğümüz nezdinde yolun ihaleye çıkarılması çalışması devam ediyor. Biz de Ak Parti Teşkilatı olarak bu ihale sürecinin en kısa zamanda tamamlanıp çalışmaların başlaması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ödemiş ve Kiraz İlçeleri’nde eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile görüşme fırsatı bulduk. Tire’mizin bu yol ile yaşadığı sıkıntıyı kendilerine bir kez daha ilettik. Sayın Bakanımız da konuyu ihalenin bir an önce yapılması için takibe aldı.Bu konuda kamuoyu’nun hassasiyetini Ak Parti olarak hassasiyetle karşılıyoruz. Bugüne kadar bu yolda çeşitli kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz” dedi.

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi