Ergün ÇELİK

Bir yanda artan trafik kazalarıyla bir türlü gündemden düşmeyen Belevi Yolu, diğer yanda Toptancı Hali’nin kapatılma meselesi. Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, son günlerde İlçe gündemini fazlasıyla meşgul eden konulara HaberTire Gazetesi aracılığıyla açıklık getirdi. 

Çeltikcoğlu, açıklamasında şu ifadelerde bulundu;  “Bütün Küçük Menderes Havzası İlçelerini güney aksına bağlayan Tire-Belevi Yolu ile ilgili 3-4 yıldan bu yana devam eden çalışmalarımız var. Bu yolun dar oluşu ve yolun üzerindeki trafik yoğunluğu ile ilgili sıkıntılarımızı 2011 seçimlerinin hemen arkasından Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey ile paylaştığımızda kendilerinin talimatlarıyla birlikte 2012 yılında bahse konu Tire-Belevi Yolu’nun bölünmüş yol olarak yapılması için proje ihalesini gerçekleştirdik. Projeyi alan firma çalışmalarını tamamladı ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüze teslim etti. Yine aynı yolda kamulaştırma ile ilgili ciddi anlamda sıkıntılarımız vardı. Burada bulunan arazi sahiplerini mağdur etmemek adına Karayollarımız tarafından çok titiz bir çalışma yapıldı. Şu anda TBMM’de 2016 Yılı’nın  bütçe görüşmeleri devam ediyor. Şubat Ayı sonunda 2016 Yılı bütçesi kabul edildiğinde, Mart Ayı ile birlikte ihale süreci başlayacaktır. Ulaştırma Bakanımızın 17 Ocak’ta Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda verdiği talimat ile 2016 Yılı’nda İlçemizi Aydın Otoyolu’na ve Güney Aksı’na bağlayacak Tire-Belevi Yolu’nun 30 metrelik bölünmüş yol olarak yapılması için gerekli olan ihaleyi gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte 2017 Yılı’nın sonuna kadar da yolun tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu Tire için çok güzel bir haber. İnşallah bu çalışma hayırlara vesile olur. Hem Organize Sanayii Bölgemizin üretimleri, hem de ilçemizde üretilen tarım ürünlerinin gereken yerelere ulaşması ve üreticimizin daha çok kazanması için güzel bir gelecek olur. Özellikle son bir haftada, aynı yolda 3 üzücü kaza yaşadık. Geçen hafta meydana gelen bir kazada çok sevdiğimiz bir abimizi kaybettik. Bundan sonra bu şekilde üzücü kazaların olmadığı güzel bir yoldan hepimiz istifade edeceğiz.”

 

“TİRE, KİMİN NE KADAR ÇALIŞTIĞINI BİLİYOR”

“Tire-Belevi Yolu ile ilgili olarak çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Ancak Tire halkı bu yol ile ilgili kimin ne kadar çalıştığını, Ak Parti Teşkilatı’nın Tire’de neler yaptığının son derece farkındadır. Gönül ister ki her şeyi istediğimiz anda yapalım ancak devletin çalışma şekli bellidir. Önce ihtyaç ve maliyet hesaplanıyor, projesi yapılıyor daha sonra ihale edilmek suretiyle çalışma gerçekleşiyor. Biz bu süreçte epey zaman kaybettik. Aradan iki genel seçim bir yerel seçim bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçti. Ancak Aralık Ayı’nda müjdesini verdiğimiz gibi 2016 Yılı yatırımların başladığı güzel bir yıl olacak. 2017 Yılı’nda da tüm çalışmaları bitirmiş ve halkımızın hizmetine sunmuş olacağız.”

 

TİRE’YE YAPILAN YATIRIMLARI SAYDI

“Vergi Dairemiz uzun yıllardan bu yana Yıldız Meydanı’nda hizmet veriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni yeri olan Mezbaha’nın üstü, Adnan Menderes Bulvarı’na cepheli alanda Tire’ye yakışır bir vergi dairesi yapacağız. Bununla birlikte Yüksek Öğrenim’de okuyan öğrenci kardeşlerimiz için “YURTKUR” inşaatına başlayacağız ve bunu önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmeye çalışacağız. Bu saydıklarım yapımına başlamayı planladığımız projelerimiz.

Geçtiğimiz yıllarda tüm Tire halkının takdirle karşıladığı ve bunu sandığa gidip Ak Parti’ye destek vererek gösterdiği herkesin bildiği ve şu anda hala bölgede tek olan Devlet Hastanesi’ni yaptık. Bununla birlikte depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan emniyet binamız geçtiğimiz günlerde yeni binasında mobese kameralarıyla birlikte göreve başladı. Artık İlçemiz daha güvenli ve emniyet personelimiz daha sağlıklı koşullarda hizmet veriyor. Yaptığımız Okullar var. TOKİ tarafından 600 adet konut inşaa ettik ve bu konutlarımızda insanlarımız mutlu bir şekilde yaşıyor.

Tire halkının mutlu ve mesut yaşaması için bizler gece gündüz koşturmaya devam ediyoruz. Tabiiki bunlar bütçe kaynaklarıyla doğru orantılı olarak gerçekleşiyor. Kafamızda planladığımız herşeyi kısa vadede gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 

Editör: Haber Merkezi