İlk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törende Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saatler 09:05’i gösterdiğinde tüm Türkiye ile birlikte aynı anda saygı duruşuna geçildi. İstiklal Marşımızın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önündeki törenler devam etti.


Tanrıseven: ‘‘Gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyeceğiz’’

Kaymakam Tanrıseven, yayınladığı mesajda, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önder Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğunu ifade ederek: ‘‘Savaş meydanlarındaki kahramanlıklar ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Milletimiz kendi kaderini tayin etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir’’ dedi.

 

Anma Programı Belediye Kültür Salonunda

Çelenk sunumunun ardından anma programı için Tire Belediyesi Kültür Salonuna geçildi. Kaymakam Tanrıseven ve Protokol üyelerinin yerlerini almasının ardından başlayan programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Özel Tire Boğaziçi Temel Lisesinin öğretmen ve öğrencilerince hazırlanıp sahnelenen programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Yunus Özfırat yaptı. Okul öğrencilerinden Selin Boduroğlu’nun Şiiri ve öğrencilerin Atatürk Oratoryosu büyük beğeni topladı.
 
Program, çeşitli kategorilerde düzenlenen Atatürk’e Sevgi ve Saygı konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreniyle sona erdi.

Ödül Töreni yapıldı

Düzenlenen yarışmalar sonucunda Resim dalında 1.’lik ödülüne Dört Eylül ilkokulundan Çağan Ege Enişte, 2.’lik ödülüne Merkez Menderes İlkokulundan Asmin Çetin, 3.’lük ödülüne Rasih Kirazoğlu İlkokulundan Kutay Şahin layık görülmüşlerdir. Şiir Dalında 1.’lik ödülüne Eskioba Ortaokulundan Havva Duygun, 2.’lik Ödülüne Başköy Ortaokulundan Yiğit Zeybek, 3.’lük Ödülüne Atatürk Ortaokulundan Ebranur Taşlık layık görülmüştür. Kompozisyon dalında 1.’lik Ödülüne ŞAİK Lisesinden Beyza Turan, 2.’lik Ödülüne ŞAİK Lisesinden Sevda Akça, 3.’lük Ödülüne Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesinden Yağmur İpek Güzel layık görüldüler.


 

Editör: Haber Merkezi