Tire Müftüsü Salih Sağlam, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki fitre rakamının belirlendiğini belirtti. Sağlam, geçen yıl 10 TL olan fitre rakamını bu sene 11,50 TL’ye çıkarıldığını söyledi.


Tire Müftülüğü, içinde bulunduğumuz ramazan ayı dolayısıyla, bu yıl ki fitre rakamlarının belirlendiğini ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen rakamı açıkladı. Tire Müftüsü Sağlam, geçen yıl kişi başı en az 10 TL olan fitre fiyatının, bu yıl “11,50 TL” olacak şekilde değiştirildiğini söyledi. Zekât nisabı oranı ise “81 gram altına” denk gelecek şekilde belirlendi.

“FİTRE VE ZEKATLARINIZI YARDIMA İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARA VERECEKSİNİZ”
Konuyla ilgili olarak kısa bir görüş bildiren Tire Müftüsü Salih Sağlam, “Bu yıl ramazan Tire’de gayet huzurlu bir şekilde geçiyor. Camilerimizde mukabeleler okunuyor, teravih namazları huzur içinde kılınıyor. Çoğu camimizde hatimle teravih namazı devam ediyor. Bu yıl fitre fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11,50 TL olarak tespit edildi. Zekât nisabı ise 81 gram altın değerinde belirlenmiştir. Zekât ve fitreler ihtiyaç sahibi ve fakir vatandaşlarımıza verilmelidir. Fitrelerini bize getiren vatandaşlarımız var. Biz bunları Diyanet Vakfı olarak makbuz karşılığı kabul ediyoruz. Bizzat ihtiyaç sahibi olan kişilere teslim ediyoruz. Aile de bulunan her fert fitresini vermek zorundadır. Ve bu yıl gelen fitreleri de Suriye’deki vatandaşlara göndermeyi planlıyoruz. ” dedi.

Editör: Haber Merkezi