Boğaziçi Temel Lisesi öğretmenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelerek, bu güne özel bir etkinlikte bulundular. Boğaziçi öğretmenleri, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne karanfil bıraktılar. Öğretmenler çarşıda bulunan kadınlara karanfil vererek tüm kadınların kadınlar gününü kutladılar. 

Boğaziçi Temel Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Çıvgın, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:  “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir kadın olarak tüm Dünya kadınlarının gününü kutluyorum. Kadına verilen değerin tamamen yok olduğu bir Dünya’da bugünün anlamı sebebiyle tek bir dileğim var. Oda ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi ve toplumsal hayatın her alanında kadına layık olduğu değerin verilmesidir. Tüm emekçi kadınlara sevgi ve saygılarımı iletiyorum.” dedi. 
Okulun rehber öğretmeni Sevgi Sever Karmış, günün sözü olarak da; “Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun” dediklerini ve Tireli kadınlara selam ilettiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi