Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve yaklaşık 7 aydır komada olan Berkin Elvan için toplanan Eğitim Sen Tire Temsilciliği üyeleri, gökyüzüne dilek feneri gönderdiler.

 

Ergün ÇELİK

 

Berkin Elvan (14) 16 Haziran 2013’te İstanbul Okmeydanı’nda evinden ekmek almak için çıkmış ve başına isabet eden gaz fişeğiyle komaya girmişti. Eğitim Sen Tire Temsilciliği üyeleri de geçtiğimiz gün Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan yeşil alanda toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması öncesi, Berkin Elvan için gökyüzüne onlarca dilek feneri gönderen sendika üyeleri, Berkin’in hayata dönmesini dilediler.

 

Eğitim Sen üyeleri adına basın açıklamasını Eyüp Aksoy okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“16 Haziran’da İstanbul,Okmeydanı’nda evinden ekmek almak için çıkan ve polisin 1 metre mesafeden öldürmek amacıyla atılan gaz fişeğinin yaraladığı Berkin,tam 209 gündür komada. Zaman zaman tepkiler verse de sessiz bir uykunun içinde geçiyor günleri.

           209 gün önce kapattığı gözlerini hala açamadı. Ama öylesine dirençli ki Berkin, aramızdan ayrılmıyor.

        Sanki sessiz sedasız bizi dinliyor... Bizim onun için yaptıklarımızı izliyor... Dostları arkadaşları,  ilericiler, demokratlar, amcaları, abileri, ablaları, komşuları,öğretmenleri,yüreğinde insanlık olan herkes Berkin için bir şeyler yapıyor.

        Kimisi yürüyüşlere direnişlere, gösterilere katılıyor. Arkadaşları Berkin için ekmek alıp Okmeydanı halkına dağıtıyor. Kimi kapı kapı bildiri, el ilanı dağıtıyor, pankartlar asıyor.

        Ama herkes bir şeyler yapıyor.

        Tek bir amacımız var: Uyuyan Berkin’e sesimizi duyurmak.

        Biliyoruz Berkin bir gün bizim sesimizi duyacak ve uyanacak. Sımsıkı sarılacağız ona ve kaldığımız yerden ömrümüzü yaşamaya devam edeceğiz. .

         Tire’deki devrimci öğretmenler olarak Berkin için adalet istemeye devam edeceğiz. Bu adaletsiz dünyada adaletin olmadığını bildiğimiz halde istemeye devam edeceğiz.

        Gözümüzü budaktan sakınmadan seni sahiplenmeye devam edeceğiz..

        Duy bizi Berkin...

       Bizim yüreklerimiz senin için atıyor. Seni uyandırmak tekrar hayatın içinde görmek için her şey yapılıyor.

        İnanıyoruz ki devrimci anlayışımızın soylu damarlarımızdan beslenecek ve ayağa kalkacaksın.

        Diren Okmeydanı’nın kara kaşlı,yiğit çocuğu,diren!...

        Tire’deki eğitim emekçileri senin güzel haberlerini bekliyor”



Editör: Haber Merkezi