Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi’nden yazılı olarak yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;  “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini sözde "Yurtta Sulh Konseyi" olarak tanımlayan, yurt dışındaki mihraklardan talimat alan  hain bir grup asker ve sivil destekçileri askeri darbe teşebbüsünde bulundu.

Bu teşebbüs, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri içinde bulunan yurtsever, Atatürkçü subay, astsubay ve polislerimizin başarılı operasyonları sayesinde bertaraf edilmiş ve Türk demokrasisine sahip çıkan milletimiz meydanları doldurarak hain darbe girişimine karşı "Dur" demiştir. Demokrasilerde esas olan seçimle gelenin seçimle gitmesidir ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir".

O gün meydanlara inen, yüreği vatan aşkıyla çarpan milletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  hiçbir bölücü, hain ve alçak terör örgütüne teslim olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimize ihanetin 3. yılında Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, rütbeli hainlerin emirleriyle hiçbir şeyden habersiz vatani görevini ifa etmekte bulunan erlerimiz için de adaletin bir an önce tecelli etmesini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi