Tire Belediyesi’nden yazılı olarak servis edilen mesajda şu ifadeler yer aldı;

“Sevgili Öğretmenler, değerli meslektaşlarım, bugün bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamış bulunmaktayız. Bir toplumu ileriye taşımak, gelecek nesillere sağlam temel oluşturmak , ülkeye hayırlı birey yetiştirmek en ulvi görevlerden biridir. Okul öğrenciler için ikinci bir ev, öğretmenler de ikinci bir ailedir.

Sevgili öğrenciler sizler bu ülkenin geleceği, yarınların söz sahibi olarak bugün yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününe başlamış bulunuyorsunuz .  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır’ sözleri sizlere her zaman öğüt olarak kalmalı ve hiçbir zaman unutulmamalıdır . Yarınlarda özgür , bağımsız, şanlı ve yüksek toplum olarak yaşamanız bugünlerde alacağınız eğitim ve öğretimden geçmektedir .

Bu duygu ve düşüncelerle kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını kutluyor, başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi