Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayınladığı mesajda engelli vatandaşların haklarına vurgu yaptı.

 

Tire Belediye Basın

 

Engelliler için yapılan yardımların reklama çevrilmemesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bizler, idareciler olarak sadece yöneten değil, sorunları bulup, çözüm arayanlar olmalıyız. İlçemizde yaşayan bize oy vermiş, oy vermemiş herkese eşit hizmet götürme noktasında olmalıyız. Toplumun her ferdinin derdini kendimize dert ederek çalışmalıyız. Bugün Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ‘’3 Aralık Dünya Engeliler Günü’’, onlara bu zamana kadar tanınan haklar, toplumun diğer fertleri tarafından bir iyilik, bir bağış olarak görülmemeli, aksine engelli bireylerimize toplumun bir bireyi olmalarından dolayı tanınan doğal haklar olarak görülmelidir. Böyle görülmediği takdirde asıl onlara engel olanların biz olacağı kaçımsanamayacak bir gerçektir. Göreve geldiğim ilk andan itibaren engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerini yerine getirme konusunda önemli ve samimi çalışmalar yaptık. Prensip gereği, vatandaşımıza yapılan destek ve yardımları hiçbir zaman açıklamayı uygun bulmamaktayım, yapılan yardım ve desteklerin reklamı olmaz. Engelli vatandaşlarımız onlar için yapılanların bundan sonra da devam edeceğini bilsinler yeter. En samimi ve kalbi duygularımla, tüm engelli vatandaşlarımızın ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’’ kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi