Ergün ÇELİK

Tire-Belevi Yolu’ndaki genişletme çalışmaları sürerken gözler yolun bitirileceği tarihe çevrildi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de yol ile ilgili ılımlı açıklamalarda bulundu. Çalışmalardaki aksamaların normal olduğunu söyleyen Çiçek, bu aksamaların siyaset malzemesi yapılmasının doğru olmadığını ifade etti. Çiçek açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Belevi Yolu artık polemik konusu oldu. Siyasetçileri yolun bitirileceği tarihlerle sıkıştırmak ve istifaya davet etmek kolaydır. Peki siz bu projenin neresindesiniz? Yolun bitirilmesi konusunda nasıl bir katkıda bulunuyorsunuz? Eleştirmekten başka ne iş yapıyorsunuz? Yolun bitirilmesine bir katkınız var mı?

Devletimizin başında bir sürü iş var. Biliyorsunuz şu anda bir savaşın içindeyiz. Bunlar da sonuç itibariyle ekonomik projeler. Öyle kafanıza göre yapıyorum ediyorum ile olmuyor. Elbette zaman alacaktır. Kamulaştırmalar da zaman alacaktır. Ben de bir an evvel Belevi Yolu’nun bitmesini istiyorum ama kimseyi de suçlamıyorum. Kimseye de ‘bak söz verdin bitiremedin’ demiyorum. Bunu yapmak siyasetin en basitidir. Önemli olan bu yolun bir an evvel bitmesi, bu kazaların bir son bulmasıdır. Bu konuda iyi niyetli çabaları görüyor ve bir Tireli olarak alkışlıyorum. Bence Belevi Yolu üzerinden sürekli siyaset yapmak, siyasetçileri istifaya davet etmek lüzumsuz kayıkçı kavgalarıdır. Önemli olan bir çaba var mı? İhale edilmiş mi? Bunlardır. Çaba var. Yolumuz yapılıyor. Umarım en yakın zamanda biter”

Editör: Haber Merkezi