Karayolları yetkilileri geçtiğimiz günlerde Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan İnönü Bulvarı’nın bitiş noktasına ‘U Dönüş Yapılmaz’ levhası dikti. Bu levhayla birlikte özellikle Gölet Mevkii’nde yaşayan mahalle sakinleri evlerine ulaşabilmek için fazladan en az 5 km daha yolunu uzatmak zorunda kaldı. Mahalle sakinlerini şaşkına uğratan uygulamanın ardından Muhtar Ergün Çelik açıklama yaptı. Uygulamanın vatandaşa eziyet çektirmekten başka bir şey olmadığını ifade eden Çelik, bir an önce bu noktadaki sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, dönel kavşak talebini mahallesi adına yineledi.

“KAVŞAK BEKLERKEN TABELA YAPTILAR”

Bugün öğle saatlerinde İnönü Bulvarı üzerinde kamera karşısına geçen Muhtar Ergün Çelik, yetkililere seslendi. Atatürk Mahallesi’nin Tire’nin en büyük üçüncü mahallesi olduğunu hatırlatan Çelik, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Bundan bir yıl önce mahalle sınırlarımız içerisinde bulunan Gençlik Caddesi ile İnönü Bulvarı’nın kesiştiği noktada bir kavşak düzenlemesi yapılmasını talep etmiştik. Bununla ilgili talebimizi yetkili birimlere iletmiştik. Ne yazık ki konuyla ilgili bir girişimde bulunulmadı. Karayolları yetkilileri mevcut sorunumuzu çözmek yerine,  mahallemize yeni bir sorun daha ekledi. İnönü Bulvarı’nın bitiş noktasındaki U Dönüş güzergâhına ‘U Dönüş Yapılmaz’ levhası dikti. Trafik güvenliği açısından o noktada U-Dönüş yapılmasının tehlikeli olduğunun farkındayız. Bizim talebimiz tabelanın kaldırılması değil, önceden belirttiğimiz noktada kavşak düzenlemesi yapılmasıdır.

Tabela dikildikten sonra Gölet Mevkii’nde yaşayan vatandaşlarımız evlerine nasıl ulaşacaklarını bilemedi. Bu tabelayla birlikte mahalle sakinlerimizin yolu şehir içinde fazladan en az 5 kilometre daha uzadı. Bu akla mantığa sığacak bir uygulama değildir.

“KAVŞAK TALEBİMİZ GEÇERLİ”

En az 7500 nüfusu bulunan Atatürk Mahallesi bunu hak etmiyor. Bu sorun sadece Atatürk Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın sorunu değildir. Gölet Rekreasyon Alanı’na gitmek isteyen tüm Tire halkının sorunudur. U Dönüş Yapılmaz levhasını dikilmeden önce, Gençlik Caddesi ile İnönü Bulvarı’nın kesiştiği noktaya kavşak düzenlemesi yapılmalıydı. Talebimiz geçerlidir. Sorunumuz çözülünceye kadar mücadelemiz sürecektir.

Editör: Haber Merkezi