Ramazan Bayramı öncesi alışverişlerini tamamlamak isteyen Tireliler, gecenin geç saatlerine kadar Tire pazarını gezdiler.


Ercan ÇELİK / HaberTire
Tire’nin meşhur pazarının kurulduğu Salı gününü de kapsayan arefe pazarı bu yıl yine hareketli geçti. Yaklaşan Ramazan Bayramı’ndan dolayı, geçtiğimiz Pazartesi gecesinden kurulan tezgahlar Salı ve Çarşamba günü ve gecesi geç saatlere kadar satış yaptılar. 
Gündüz saatlerinde sıcak hava, oruç ve iş gibi sebeplerle pazara çıkamayan Tireliler, arefe akşamı Tire çarşısına akın etti. Gece boyunca Tire’nin neredeyse her işlek caddesini dolduran kalabalık yaklaşık saat 02:00’ye kadar alışveriş yaptı. 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Arefe günü için Tire pazarında tezgah açan pazarcılar ve dükkan sahiplerinin de yüzü güldü. Bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşların en çok yöneldiği ürünler kıyafet ve ayakkabı olurken, en çok yüzü gülen esnaflar ise şekerleme ve çerezciler oldu.


TİRE AREFE AKŞAMINDAN DOLDU TAŞTI
Şehir dışından akrabalarını ve aile büyüklerini ziyaret etmek üzere gelen birçok vatandaş ise, Ortapark ve İstasyon Caddesi’nden kafe ve parklara akın etti. Tire’ye bayram vesilesiyle gelen vatandaşlar Tire’yi doyasıya gezebilmek için arefe akşamından sokağa akın ederek, çay bahçelerini ve parkları doldurdu. 

Editör: Haber Merkezi