Ergün ÇELİK

Aylardır beklenen referandum sona erdi ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de kesin olmayan resmi seçim sonuçları belli oldu. Seçim öncesi ve sonrasında Tire’de yapılan çalışmalar meyvesini verdi ve seçimler Tire’de huzur içinde geçti. İlçe Merkezi’nde polisin, kırsal kesimlerde ise jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleri seçimin huzur içinde geçmesinde önemli rol oynadı. Tire’de alınan tüm bu önlemlerle birlikte İlçe Seçim Kurulu’nun yaptığı özverili çalışma alkışı hak etti.

 

MARATON GECE 04:00’DA BAŞLADI

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Rafet Yılmaz ve İlçe Seçim Kurulu Memuru Emrullah Deviren, diğer yetkililerle birlikte gece 04:00’da İlçe Seçim Kurulu’ndaki görev yerlerine gelerek işe koyuldu. Burada göreve başlayan yetkililer, saat 05:00’da seçim torbalarını görevlilere teslim etti.

 

22 PERSONEL 22 ARAÇLA HİZMET ETTİ

Sabahın ilk ışıklarında başlayan hummalı çalışmalar gün boyu devam etti. Önceden belirlenen 22 personel, 22 araç ile Tire Merkez ve Kırsal kesimlerdeki eksiklikleri giderdi. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından Tire Merkez ve Kırsal kesimlerdeki oy verme işlemi, eş zamanlı olarak saat 08:00’da başladı.

 

İLÇE MERKEZİ’NDEKİ TÜM SANDIKLAR DENETLENDİ

Oy verme işleminin başlamasının ardından İlçe Seçim Kurulu Memuru Emrullah Deviren ilçedeki tüm sandıkları dolaşarak denetim yaptı. Sandık başındaki görevlilerle temas kuran Deviren, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ilçe merkezinde bulunan 115 sandığı bizzat ziyaret etti.

 

İLK SANDIK 17:55’TE GELDİ

Oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı. Sayımları tamamlanan oylar tutanaklarla birlikte tek tek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na düşmeye başladı. İlk sandık saat 17:55’te ulaşırken son sandık ise 19:30 da ulaştı. Tire İlçe Seçim Kurulu yaptığı düzenli çalışma ile Tire genelindeki toplam 200 sandığın işlemlerini yaklaşık 1,5 saat içerisinde tamamladı.

 

TİRE İLÇE SEÇİM KURULU, İZMİR’İ GERİDE BIRAKTI

Tire İlçe Seçim Kuruluna gelen her bir sandığın tasnifi, girişi ve tarama işlemleri bir dakikadan az bir sürede tamamladı. Tire seçim sonuçlarının yüzde 100’ü tasnif edilerek Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na iletildiği anda, İzmir il genelinde oyların henüz yüzde 63’ü tasnif edilerek Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderilebilmişti.

TOPLANTILAR MEYVESİNİ VERDİ

Tire İlçe Seçim Kurulu tarafından halk oylaması öncesinde yapılan bilgilendirme toplantıları meyvesini verdi. Öyle ki seçim sırasında ve seçim sonrasında hiçbir aksilik yaşanmadı. Tire’de açıklanan seçim sonuçlarına ilişkin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na hiçbir itirazda bulunulmaması herkesin görevini tam ve eksiksiz olarak yerine getirdiğini gözler önüne serdi.









Editör: Haber Merkezi