ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de çığ gibi büyüdü. Tire’deki en büyük tepkiyi ise Ak Parti Gençlik Kolları gösterdi. Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül’ün çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa, Ak Parti Eski İlçe Başkanı Kamil Yaldız, Eski Milletvekili Adayı Emin Sefa Kayacan,  il yönetim kurulu üyeleri Refik Konur, Eski kadın Kolları Başkanı Sacide Ebeoğlu ve Sadrettin Yakutuer, gibi isimlerin yanında çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda basın açıklamasını Efdal Gül yaptı. Gül, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Saygıdeğer Tireliler,
Değerli Basın Mensupları;
Müslümanların ortak değeri ve ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan Kudüs,  Dünya Siyonizmi'nin binlerce yıllık planları doğrultusunda bir kez daha Katil İsrail’in tehdidi ve tecavüzü ile karşı karşıya kalmıştır.
Siyasal siyonizmin projesi gereği, ABD Başkanı Trump’ın seçildiği ilk günlerde açıkladığı Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi süreci, önceki gün resmi olarak tüm dünyaya duyuruldu. ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması emrini veren Trump, kendisini adaylık ve seçim sürecinde Yahudi damadı üzerinden destekleyen Siyonist Lobilere olan borcunu böylece ödemiş oldu.  İslam Dünyası'ndaki bir kısım işbirlikçi yöneticiler, yine bu aynı odakların planlarının bir parçası olmaları hasebiyle bu haksız ve hukuksuz adım karşısında sessiz kalmakta ve gereken adımları atmamaktadır. 
Asıl hedefleri büyük İsrail projesidir. Dünya barışının zembereği olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılması ile dünyayı karanlık bir döneme sürükleme gayreti içindedirler. Suudi Arabistan Yönetimi tarafından ifade edilen Ilımlı İslam’a geçiş sürecinin içerdiği mana;  ABD’nin aldığı bu hukuksuz kararın bir ön habercisiydi. Zira Ilımlı İslam kavramı ile kastedilen, Siyonizmin dünyayı yönetmesine ve sömürmesine ses çıkarmamak, işgallere göz yummak ve Kudüs’ü gasp etmesi karşısında aciz ce tavır gösterip adeta başını toprağa gömmektir.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hayatı boyunca kurtuluşu için mücadele verdiği Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın İsrail işgalinden kurtarılması, başta İslam Alemi olmak üzere tüm insanlığın üzerine bir kara bulut gibi çöken Siyonizmin işgal ve sömürü planlarının ortadan kaldırılması hedefine ulaşılması, Anadolu’nun imanlı ve inançlı evlatlarının öncülüğünde, İslam coğrafyasının tüm mazlum halklarının ortak mücadelesi ile gerçekleşecektir.
 Bizler Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu cihat bayrağını bir gün bile yere düşürmeden, aynı kararlılık ve azimle taşımaya devam edeceğiz. Alınan bu karar elbette ki bizim için yok hükmündedir.  Ancak bu kararı uygulamaya koyanlar şunu bilmelidir ki, Büyük ve yeni Türkiye'nin öncülüğünde İslam Birliği'nin yeniden ihya olacağı günler mutlak yakındır.
 Liderimiz, Cumhurbaşkanımızın her fırsatta “Bizim milletimizin üzerindeki külü üflesen altından kor gibi iman ateşi çıkar” diye iftihar ettiği Aziz Milletimiz;  bu tecavüz karşısında en gür şekilde sesini yükseltecek ve üzerine düşeni yerine getirecektir.
Vakit “Kudüs Haçlı işgali altındayken bana gülmek haramdır” diyen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi gibi dertlenme vaktidir.
Vakit “Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir” diyen Sultan II. Abdulhamit Han gibi dimdik durma vaktidir.
Vakit ”Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek olma vaktidir. 
Ey Amerika, Ey İsrail şunu bilin ki KUDÜS MÜSLÜMANLARIN İZZET VE ŞEREFİDİR.. .Bugün izzetimize şerefimize kastedenlere, ezanları susturanlara, Bilal’in hatırasına kan kusturanlara karşı bir olma vaktidir.

Gelin her türlü etnik ve mezhepsel ihtilafları bir kenara koyarak Ümmet çatısı altında buluşup toplanalım, her türlü emperyal siyasete karşı bir ve beraber olalım, yoksa bir buçuk milyar İslam alemi olarak bu zalimlerin oyuncağı oluruz. 
Yaşasın İslam birliği, Kahrolsun İsrail ve onun maşası Amerika!!!
 
Bizler "Büyük İsrail Projesi" yolunda atılan bir adım olan bu haksız ve hukuksuz kararı tanımadığımızı, tanımayacağımızı, KUDÜS'ü ve Mescidi Aksa'yı Siyonizmin pençesinden kurtarmak için, Büyük İsrail planının hedefe ulaşmasını önlemek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. 
Sözlerimi Üstadımız Nuri Pakdil’in şu duygu dolu mısralarıyla bitiriyorum;
Yüreğimin yarısı Mekke’dir,
Geri kalanı Medine’dir
Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır.
Unutmayın;
Zafer elbette ki inanan ve bu uğurda, bu şuurla mücadele edenlerindir ve zafer yakındır.
Rabbim Ülkemizin, İslam aleminin ve tüm mazlum milletlerin yardımcısı olsun.
Sizleri Allah’a emanet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi