Tire’nin Akyurt Köyü’nde yaşayan 26 yaşındaki İbrahim Adıbelli, 2012 yılında vatani görevini yerine getirirken Bingöl yakınlarında meydana gelen hain bir terör saldırısından yaralı olarak kurtulmuştu. Gazilik haklarının olduğunu bilmeyen Tireli Er, konunun üstüne pek düşmemiş ve normal hayatına devam etmişti. Aradan geçen 6 yılın sonunda Adıbelli’nin gazilik haklarının bulunduğu tesadüfen ortaya çıktı.  Tire SGK Müdürü Tuğrul Karaca’nın dikkatiyle ortaya çıkan olay hem gaziyi hem de ailesini çok mutlu etti. Bir süre önce çalıştığı fabrikadan ayrılan ve işsiz kalan İbrahim Adıbelli’ye müjdeli haberi Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven verdi. 
Gazi Adıbelli’nin banka hesabına bugüne kadar almadığı birikmiş alacakları olan 135 BİN TL para yatırıldı.  Adıbelli bundan sonra her ay 2 BİN 850 TL devletten maaş alacak. Tireli Gazi’ye bunlara ek olarak devlet memuru olma hakkı verilecek.

‘SGK MÜDÜRÜNÜN DİKKATİ OLAYI AÇIĞA ÇIKARDI’
Olay, tarımdan Bağ-Kur sigortalısı Muammer Adıbelli’nin 2018 Mart Ayı içerisinde SGK rehberlik servisine emekli olmak istediğini beyanı ile başlarken; oğlu İbrahim Adıbelli’nin askerde yaralandığını söylemesi sonucu SGK Tire İlçe Müdürü Tuğrul Karaca’nın dikkati ile ortaya çıkarıldı.
Yapılan tetkikler sonucu 18 Eylül 2012 tarihinde PKK bölücü terör örgütü elemanlarının Bingöl-Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında pusu kurmak suretiyle askeri konvoya saldırıda bulunduğu belirlendi. Olayın o günkü basında geniş yer bulduğu ve yaralılar arasında İbrahim Adıbelli’nin de olduğunun tespit edilmesi üzerine, ilgili Kamu Kurumları ile iletişime geçilerek askerliğe elverişli olmadığı için terhis edildiği ancak İbrahim Adıbelli’nin ilgili Kuvvet Komutanlığına nakdi tazminat ödenmesi ve SGK’ya da malulen aylık bağlanması hakkında müracaat etmediği tespit edildi. 
Gazinin nakdi tazminat ödenmesine ilişkin dilekçesi Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 3713 sayılı Kanun gereği malulen aylık bağlanmasına ilişkin dilekçesi de Tire Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğünce Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına gönderildi.
SGK’nın Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı personeli tarafından iş ve işlemler en seri şekilde ikmal edilerek terör gazimizin vazife malullüğü aylığı bağlanmış ve ödeme tutarları ilgili banka şubesine gönderildi.


‘GAZİ BİR SÜRE KONUŞAMADI’
Gelişmelerden habersiz olan Gazi ve eşini Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven makamına davet etti. Buluşmada oldukça duygusal anlar yaşandı. 
Kaymakam Tanrıseven’in kendisine maaş bağlandığı ve birikmiş alacaklarının bankaya yatırıldığını söylemesiyle yaşadığı şaşkınlığı bir süre atamayan İbrahim Adıbelli, bir süre konuşmakta güçlük çekti.
 

KAYMAKAM TANRISEVEN: ‘‘DEVLETİMİZ BÜYÜKTÜR. KENDİSİNE HİZMET EDENİ ASLA UNUTMAZ’’

Müjdeli haberin ardından konuşan Tire Kaymakamı Tanrıseven, Tireli Gazi ve beraberindeki eşine yönelik şunları söyledi. 
‘‘Devletimiz büyüktür ve kendisine hizmet edeni asla unutmaz. Sizler tüm Mehmetçiklerimiz gibi vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için bedenlerinizi siper ettiniz. Gazilik gibi mukaddes bir nişana nail oldunuz. Bu zamana kadar birikmiş toplam 135.000 TL bu hafta hesabınıza aktarılacak. Yaklaşık 2800 TL Görev Malullüğü aylığınızda size bağlanacak. Ayrıca Devlet Memuru olma hakkı da size sunulacak. Hayırlı uğurlu olsun.’’
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, olayı ortaya çıkaran SGK Tire Müdürü Tuğrul Karaca’yı da ayrıca dikkatinden dolayı tebrik etti.
GAZİ ADIBELLİ ‘‘ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN’’
Konuyla ilgili yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atan İbrahim Adıbelli, özellikle dikkati ile durumun ortaya çıkarılmasında büyük emeği olan SGK Müdürü Tuğrul Karaca’ya ve desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkürlerini sundu.  Yaşanan durumun kendisi için büyük sürpriz olduğunu ifade eden Adıbelli; ‘‘Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin’’ dedi.
 

Editör: Haber Merkezi