VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde yurt genelinde yapılan coşkulu kutlama ve şehitleri kabirlerinde anma programlarının bir benzeri de Tire’de yapıldı. İlçemizde de bir dizi etkinlikle kutlandı ve şehitler anıldı. 
Tire’de yapılan, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlik programında şunlar yer aldı: Sabah saat 11:00’de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni yapıldı. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Yzb. Adem Aydın, Belediye Başkan Tayfur Çiçek ve Tire Başsavcısı Fatih Geliş başta olmak üzere protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve kurum kuruluş müdürlerinin hazır bulundukları çelenk töreninde; Kaymakam Tanrıseven, Garnizon Komutanı Aydın ve Belediye Başkanı Çiçek anıta çelenk bıraktı. Meydandaki tören, Çanakkale şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayraklarının çekilmesi ile son buldu.

ŞEHİTLİK TÖRENİ DUYGU YÜKLÜ GEÇTİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından, Tire Belediyesi Asri Kabristanlığı içinde yer alan Şehitliğe geçildi. Şehitlikteki kısa törende; saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Müftü Şaban Şağdan, şehitler için topluluğa dua ettirdi. Akabinde şehit yakınları ve protokol üyeleri, şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitlik töreni, duygu yüklü anlara sahne oldu. 


VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi