Dernek yönetimince yapılan basın açıklamasında 15 Temmuz gecesinde yaşananların Ordu içerisinde odaklanmış bir gurubun,  dış güçler ve düşmanlarımızın emellerine hizmet ederek milli iradeye karşı büyük bir saldırıyı ve Türk Milletinin geleceğine yönelik affedilemeyecek bir hainliği uygulamaya kalkıştığı hatırlatıldı. 
Yaşanılan süreçte yönetimi ele geçirmek isteyen darbe girişimlerinin hiç  bir şekilde kabul edilemeyeceğinin ifade edildiği Tire Kültür Derneği Basın Bildirisinde, “Türk Milleti halkı, güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşları ile 15 Temmuz gecesi yaşanan bu hain saldırıya karşı birlik olduğunu ortaya koymuş ve hainlerin emellerine ulaşması engellenmiştir. Milletimiz büyük bir beladan bu şekilde kurtulmuştur. Bu uğurda canı pahasına da olsa darbeye karşı dik duruşunu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı ifade ediyoruz. Saldırılar esnasında şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin bir daha böyle bir saldırı ile karşılaşmaması için birlik ve beraberliğin sürdürülerek, hainlerin emellerini her zaman boşa çıkarmasını temenni ediyoruz.” Denildi. 


Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, 
“15 Temmuz Türk Milletinin istikbaline ve huzuruna yapılmış hain bir saldırıdır”
Öte yandan Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı da yaptığı açıklamada,”Milli iradeyi esas alarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve milleti olarak darbeleri hiçbir şekilde kabul edemeyiz. 15 Temmuzdaki darbe girişimi de direk olarak milletimizin istikbaline ve huzuruna yapılmış hain bir saldırıdır. Dış güçlerin emellerine hizmet etmeyi amaçlayan hainler ne yazık ki, hiç haketmedikleri  şerefli asker üniformasının altında yüzlerce masum vatandaşımızı katletmiş, kirli yüzlerini ve kanlı ellerini  ortaya saçmışlardır.”dedi. 
    
15 Temmuz gecesi düzenlenen hain kalkışmanın aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör saldırısı olarak algıladıklarını ifade eden Ayvalı, “Bu alçakça kalkışma ile Türk milletinin huzuruna, menfaatlerine, ekonomisine büyük "darbe"ler vurulmuş; milletin emeği sabote edilmiştir. Bir gecede yüzlerce masum insanımızı kaybetttik. Bundan büyük acı ve hüzün olamaz... Sivil halka kurşun sıktıran, sıkmayan erleri kendi eliyle öldürmeye kalkışan, rütbeliler ve bilinçli olarak kalkışmaya katılan hainler Türk Milleti tarafından hiçbir zaman unutulmayacak ve affedilmeyecektir. Bu alçakça ve şerefsizce darbe planını  organize eden hain odaklar, sivil halkımızın üzerine kurşun yağdırarak,  Türk Milletinin namusu olan Büyük Millet meclisini ve bir çok kamu kurumunu bombalayarak ve de yakalanacağını anladığında gidip Yunanistan'a  ve ABD’ye iltica etmeye kalkışan onursuz insan müsveddeleri, bu hain saldırının kimler ve hangi güçlerin emellerine hizmet ettiklerini net bir şekilde ortaya koymuşlardır. Dışardan ve içerden bu hainlikleri planlayan,  uygulayan ve destek verenlerin adalet karşısında en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu süreçte Adalet mekanizmasının daha hassas çalışarak Türk Ordusunun şerefini ve masum askerlerimizin onurunu koruyacağına inanıyoruz. Ve ülkemizin bu kaostan bir an önce kurtularak aydınlık yarınlara kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Seyfullah Ayvalı “15 Temmuz gecesinde ülkemizin yaşadığı kabus karanlık anlarda a canlarını ortaya koyarak ülkemizi huzurlu bir sabaha uyandıran tüm emniyet güçlerimizi, iktidar ve muhalefetteki siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerimizi, darbeye destek vermeyen tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Türk milleti bir kez daha birliğine ve beraberliğine kastedenlere karşı ferasetini ortaya koymuş, genci yaşlısı, kadını erkeği ve farklı siyasi görüşlerdeki tüm vatandaşlarımız bu hain saldırıya karşı olduğunu gözler önüne sermiştir.   Yaşananlar bize göstermiştir ki, milli irade seçimlerde sandıktan çıkan sonuçlardan çok, böyle anlarda milletimizin topyekün ortaya koyduğu tavır ve duruşla ilgili bir kavramdır. Bu milli iradenin her daim korunması ve yaşatılması için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi