İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzası ile Tire Kaymakamlığına iletilen Başbakanlık Genelgesi, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer’in de imzası sonrası yerel basın mensupları ve ilgili kamu kuruluşlarına ulaştırıldı. 
Yardım Kampanyası kapsamında Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank şubelerinde açılan hesaplara yardım yapılabilecek. Banka hesapları üzerinden yapılacak yardımların dışında isteyenlerin; Turk Telekom (Avea), Turkcel, ve Vodafone GSM Operatörleri üzerinden “1507” kısa SMS numarasına “15 Temmuz” yazarak 5 TL karşılığında bağışta bulunabilecek. Konuyla ilgili olarak yapılan ve Kaymakamlık aracılığı ile basına ulaştırılan açıklamada şunlar ifade edildi. 


“15 TEMMUZ’DA DEVLET-MİLLET KENETLENMESİ BİR KEZ DAHA GÖRÜLMÜŞTÜR”
“Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik mefhur 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. 
Söz konusu hain Silahlı Darbe Teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için Hükümetimizin şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanınmış ve tüm imkanlarını da seferber etmiştir. Ayrıca, hamiyetperver aziz milletimizin de yaşanan bu acı karşısında yoğun yardım etme talebinde bulunmuştur. 
Milletimizin bu yoğun taleplerini karşılamak amacıyla, Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyası başlatılmış ve Genelge ekinde belirtilen banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri yardımlarını belirtilen hesaba yapabileceklerdir.”


Editör: Haber Merkezi