Bu çerçevede 11 Temmuz 2018 Çarşamba gününden başlanan ve 15 Temmuz 2018 Pazar gününe kadar devam edecek “Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz” kampanyası kapsamında her cami ve Kur’an Kursunda en az bir Kur’an Hatmi okutularak devam edecek.
Cuma namazı öncesi ilçemiz merkez camilerinden tüm şehitlerimizin ruhuna “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı yapılıp diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak. Aynı gün Diyanet İşleri Bakanlığınca hazırlanan hutbe tüm cami ve mescitlerden okutulacak. Cuma namazı sonrası Kaymakamlık binası önünde lokma dağıtımı yapılacak.

ATATÜRK ANITINDA ANMA PROGRAMI PAZAR SAAT 13:30’DA
Etkinlikler 11-12-13-14-15 Temmuz tarihlerinde, İlçe Müftülüğü, Tire Emniyet Müdürlüğü ve Tire Jandarma Komutanlığınca koordineli bir şekilde planlanan şehit ailelerini ziyaretler yapılacak. 
15 Temmuz Pazar günü Saat 13:30'da Törenler Cumhuriyet anıtına Kaymakamlık Çelenginin sunulması ile başlayacak ve Öğle Namazından önce şehitlerimiz için Yeni Camii, İmam Hatip Camii, Gökçen Kahrat Camiinden Mevlid-i Şerif okunması ile devam edecek. Ayrıca 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü Saat:10:00’da Tire Belediyesi Kültür Salonunda Yaz Kuran Kursu öğrencileri ve velilerinin hazırlayıp sunacağı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirilecektir.
Tire Kaymakamlığı Basın Yayın ve Proje Ofisinin hazırladığı 15 Temmuz ile ilgili görseller ve paylaşımlar hafta boyunca Kaymakamlığın sosyal platformlarından ve www.tire.gov.tr resmi internet sayfasından paylaşılacak.

TANRISEVEN: ‘‘TİRE’Yİ BAYRAKLARLA DONATALIM’’
Hafta boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlere tüm kurumların katılımı sağlanacak ve 14 Temmuz akşamından itibaren kamu kurumlarını binaları ve Meydanlar Ay yıldızlı al bayraklarımızla süslenecek. 
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, vatandaşlarımızı da işyerleri ve evlerine bayrak asmaya davet etti. Tanrıseven şunları kaydetti:
“Ay-Yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları meydanlarda, Yurdun dört bir köşesinde göğsünü siper eden yüce Milletimiz, hain girişimi vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına kanını dökerek engellemiştir. 


“15 TEMMUZ DEMOKRASİ DESTANIDIR”
“Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen Aziz Milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir Demokrasi Destanı yazmıştır. Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.”
 

Editör: Haber Merkezi