Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in katılımıyla siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği ve anma törenlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
Kaymakam Tanrıseven’in hafta içi yapmış olduğu çağrıyla Ay yıldızlı al bayraklarıyla meydanı dolduran kalabalık Cumhuriyet Meydanını gelincik tarlasına çevirmişti. Şehitlerimizin ruhuna saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 
Yapılan duaların ardından kürsüye çıkan AK Parti İlçe Başkanı Selman İçelli vatandaşlara hitap ederek birlik beraberlik mesajları verdi.


İÇELLİ: ‘‘BİZİ BÖLMEYİ ANCAK RÜYALARINDA GÖREBİLİRLER’’
AK Parti İlçe Başkanı Selman İçelli yaptığı konuşmada birlik beraberliğimize kast eden düşmanların asla amaçlarına ulaşamayacağını ifade ederek; ‘‘Bizler bu cennet Vatanda birbirimize sahip çıktıkça bir ve beraber oldukça bu hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Böyle bir hayali ancak ve ancak rüyalarında görebilirler’’ dedi.
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yaşanan hain kalkışmanın ilk dakikalarından itibaren duruşunu ve umudunu hiç kaybetmediğini ifade ederek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde vatandaşların inancı ve iradesiyle darbe girişiminin üstesinden gelindiğini belirtti.
 

TANRISEVEN: ‘‘MİLLETİMİZ ÇETELERE GEÇİT VERMEDİ’’
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: ‘‘Üniforma giymiş hain çeteler bu ülkenin görebileceği en ağır ihaneti yaptı. O gece asla teslim olmayacak, gerekirse çatışarak şehit olacaktık. Anayasaya ve hukuk devletine bağlı bir idareci olarak demokrasi dışı müdahaleleri reddettik. Vatanımızı savunmak için ilk andan itibaren darbeye karşı çıktım ve meydanlara akan kalabalıkla birlikte bütünleştik. 
 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HEDEF ALANLARIN SONU HÜSRANDIR”
“Hangi terör örgütü olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan tüm örgütlerin sonu hüsrandır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 15 Temmuz gecesi hainlerin bu girişimlerini hep birlikte geri püskürttük.”
Daha işlerinin bitmediğini de sözlerine ekleyen Kaymakam Tanrıseven, bu ve buna benzer şebekelerle mücadelenin olanca kararlılıkla devam edeceğini ve mutlak başarının da Allah’ın izniyle alınacağını ifade etti. 
 

"MEHTERAN COŞTURDU”
Tanrıseven’in konuşmasının ardından program Mehteran gösterisi ile devam etti. Kur’an tilavetiyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinliğin sonlarına doğru saatler gece 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden okunan selalar ile program sona erdi. 


 

Editör: Haber Merkezi