2015 genel seçimleriyle ilgili son viraja girildi. Milletvekili seçimlerinin aday listeleri açıklandı. Aday listelerinin belirlenmesiyle ilgili en doğru, en demokratik çalışmayı CHP’de Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi yaptı. Onları kutluyorum. Parti yönetiminin tercihleri ile partili üyelerin tercihlerinin ne kadar farklı olduğu ön seçimle ortaya çıktı. Bu karara uyan yönetimi de tebrik etmemek mümkün mü?
Ancak benim için çok önemli olan MHP’ye gelince liste tam beklediğim gibi çıktı. 1. Bölgede 1. Sıra Oktay Vural, 2. Bölgede 1. Sıra Kenan Tanrıkulu. 1999, 2002, 2007, 2011, 2015 yirmi yıldır beyler hep birinci sırada. Çekilmesini de bilmiyorlar. Siz 20 yıldır ne yaptınız? Kimle neyi paylaştınız? Sayın Tanrıkulu son 10 yılda Tire’ye kaç kere geldiniz? Yeter, yeter, yeter artık. Sizin ilk Milletvekili olduğunuzda 20 yaşında olan bir genç bugün 36 yaşında. Aşağıdan hiç mi yeni bir genç gelmiyor? İnsanda biraz düşünce olur. 
Geçen seçimde yine bu bölgelerde yine sizler birinci sırada idiniz. Sizin üstün gayret(!) ve çalışmalarınızla(!) seçimde oy kaybına uğrayarak birer Milletvekilliğine düşmedik mi? Yani siz kaybetmediniz mi? Ha şunu diyebilirsiniz tabii; ‘biz bir seçim kaybetmişiz çok mu?’ Sayın Genel Başkan 9 seçim kaybetti. Hala tek başına iktidar diyebiliyor. Hala Genel Başkanlık yapabiliyor!
Son 10 yılda Sayın Tanrıkulu’nun Tire’yi ziyareti bir elin parmakları sayısını geçmiyor. O ziyaretlerinde de ya Süt Kooperatifine gitmiş ya da Ticaret Odasına. 2011 seçimleri öncesinde ziyaret için Tire’ye gelen sayın vekilimiz(!) Tanrıkulu ile parti binasından İtfaiye Meydanı’na kadar ziyaret yürüyüşü yaptık. Hava sıcaktı. Bizler sıkılmadan yürürken vekilimiz(!) sıcaktan bunaldı. Arabasını çağırdı. Şoför yolu bilemediği için 5-6 dakika gecikti.” Bu sıcakta beni neden bu kadar beklettin?” diyerek şoförüne kavga etti. Asiller, yani millet  onu beklerken onun vekiline, yani o’na sıcak dokunmuştu. 
O bey yine birinci sırada. Kimse kusura bakmasın, bu beyin birinci sıraya konduğu liste ile bu bölgedeki insanlara “sizin isteğiniz değil bizim isteğimiz önemli” denilmiştir. Öyleyse o birinciler size mübarek olsun. Yani sizi siz seçeceksiniz! Sonuç mu? Her iki bölgeden yine birer Milletvekili.. Onlar da zaten belli. Onlar da çıkabilirse..
Ne diyeyim? Meşhur sözdür, ilk düğmenin doğru iliklenmesi önemlidir. İlk düğme yanlışsa ötekiler de yanlış olur. Ülkede sağın alternatifi sağsa.  
Bir Genel Başkan düşünün 9 seçime girmiş, hepsini kaybetmiş. Hala orada oturacağım diye çalışıyor. Sonra da “ önce ülkem, sonra partim, sonra ben diyeceğiz” diyor. Hani bir söz vardır; Ele verir talkını kendi yutar salkımı diye. Bey kendi olunca ‘Önce ben, sonra partim, sonra ülkem’ diyor. Öyle olmasa bu partinin önünü, bu ülkenin önünü kapatmaz. Bırakır gidersiniz. Öyle değil mi? Başarısız, başarısız, başarısız.
Ama niye gitsin ki? Az olsun onun olsun. Bir de ‘Tek Başına İktidar’ diyor. Şimdi herkese soruyorum. Siz bu kadroda böyle bir hava görüyor musunuz? Basındaki yüzde 17-20 bandına bakmayın. Oran yine yüzde 13-14’tür. Yani durum Sayın Erdoğan’ın söylediği gibidir. “Bu Devlet Bahçeli bu partinin başındayken biz hep iktidardayız” Eh, doğru söylemiyor mu? Bu ülkede bu söze katılmayan var mı? 
2015 Haziran seçimleri mi? Şimdiden bu bölgede MHP için hepimize geçmiş olsun diyorum. 
Saygılarımla.