“Varlığım Türk varlığına armağan olsun”

 

        İlçemiz Eğitim Kadrosunun yöneticileri değişti. Gidenlerin gittikleri yerde kalmaları dileğiyle gelenlere “hoş geldiniz, hayırlı olsun” diyoruz.

        Gelen arkadaşlarımız yeni görevlerine başladılar umarım yerlerini alıştıktan sonra fazla da gecikmeden çözüm bekleyen konulara layıkıyla eğilirler. Bu güne kadar çeşitli vesilelerle gerek Kaymakamlık Makamıyla, gerekse İlçe milli Eğitim müdürlüğüyle paylaştığımız birçok çözüm bekleyen problem mevcut. Umarım yeni arkadaşlarımız bir araştırma yaparak bu konularda çözüm üretme zahmetinde bulunurlar. Sorunların bir kaçını sıralayacak olursak.

1.)    Taşımalı eğitimde birçok usulsüzlük bulunmaktadır.

2.)    Temel Eğitim Taşımalı öğrencilerinin büyük çoğunlunun Toki Mehmet Çağlar Bölük okulunda tecrit edilmesi yönetmeliği aykırıdır.

3.)    Güney Doğu Dağ köylerinin bulunduğu bölgeye bir Taşıma Merkezi Okul yapılması kaçınılmazdır.

4.)    Okullarda Hizmetli sıkıntısı çekilmektedir.

5.)    Okul Zümre tutanaklarında sıkıntılı Yardımcı Kitap olayları yer almaktadır.

6.)    Okul Malzeme alımlarında fahiş fiyatla malzeme alımları bulunmaktadır.

7.)    Okul Dönüşümlerinde yapılan planlama yanlışlıklarla dolu olup Vatandaşı ve Öğrenciyi sıkıntıya sokmaktadır.

8.)    Yolsuzlukla ilgili İnceleme ve soruşturmalar çok uzun sürmekte bazen üstü örtülmektedir. Unutulmasın ki harcanan her kuruşun vebali ve sorumluluğu bulunmaktadır. Yandaş ve yoldaşı kayırma girişimleri “Kul Hakkıdır”.

9.)    Karacaali Mahallesi öğrencilerinin okullarında öğrenim görecek sayıya sahip olmasından dolayı taşınmayıp mahalledeki 1970 yılında mahalleli tarafından inşa edilen okulunun tamirat edilerek eğitim öğretime açılması gerekmektedir. Hatta o okul taşımalı öğrenci dahi alabilir.

 

        Yeni kadronun bu ve buna benzer birçok sıkıntının üzerine eğilmesini istemek hizmet alan ve hizmet verenler olarak bu ilçede bizim en doğal hakkımız olup, Yeni kadronun bizim bu tür isteklerimize duyarsız kalmayacaklarını ümit ediyoruz. İsteriz ki 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına başlarken bu sorunların çözüme kavuşması için adımlar atılarak başlansın.

        Sayın Müdürüm Mehmet ERKUT ve Şube müdürlerim hadi “Vira Bismillah” deyip hep beraber başlayıp sorunsuz şıkır şıkır işleyen bir Eğitim Sistemini güzel ilçemizde inşa edelim. Bu konuda elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğimizi bilmeniz dileğiyle tekrar hayırlı olsun.