Jeo (Yer ) Termal (ısı) Yer ısısı .Halk ılıca kaplıca, Bir bilim adamımızı ise uyuyan ısı diyor. Adı na ne dersen de;
Isı tarımda (meyve kurutmasında ) bir kısım sağlıkla bir kısımda enerji anlamında kullanılmaktadır.
Peki  uyuyan ısıya uyandırdığınızda faydalarımı yoksa zararlarımı daha çok bilim adamları tartışıyor.
Sonuç ; Zararları kötü. Hele hele Dünyanın en kaliteli ve de bakire yörelerinde bu uygulama tam bir katliam bu Tire mizin Baş köyü ise bunu asla izin vermeyiz.
Bu jeotermal santraları kurulurken onlarca ağaç , toprak verimsiz hale gelecek.
Dahası  bitki, hayvan ölümlerine sebep olacaktır.
Kurulmadan , reenjeksiyon yapılmadığında ki yapılmıyor geniş araziye termal kirliliği , çölleşme , koku ve Yer altı derin kazılarla atıklar kirlilik verecek . Deprem , yer kayması ve fay çatlamalarına sebep olacağı bildiriliyor. Bunun  açık ve görülen örnekleri  Aydın tarımsal üretime büyük zarar veren gelişmeler yaşanmıştır. Yüksek ısıdaki akışkanlık yüzeye çıkarıldığında siyanür , arsenik ve bor barındırıldığı bilim adamlarınca kanıtlanmıştır. Bunlar dereye verildiğinde bu mineraller bitki hayvan ve sonrası insan ölümcül hastalıklara sürüklenecektir..
Mineral patlamalarında yine yakınımızda 2012de Manisa Alaşehir ilçesine bağlı Alkan köyünde ar arda yaşanan patlamalar buna örnektir.
Reenjeksiyon yapılmaması yasal gibi görerek ölüme terk ediliyoruz.  Bakın Bilim adamları daha neler diyor ;
Yer altı suları kadar yer üstü toprak sulamalarında bitki ölümüne toprağın kalitesine düşürdüğünü bildiriyorlar.
dere ve nehirlere akıldığında su canlılarına balık ölümlerine sebep verecektir.,Yağmurların azaldığı günümüzde yer altı su kaynaklarımızın kaybı ve ömrünün çok hemde çok kısa olduğunu söylemektedirler.,Ciddi bir karbon emisyonuna sebep verecektir..
Bu yeraltı ve yer üstü kirlenmeye asla izin vermemeliyiz.,
SONUÇ:  İSTEK : Tiremizin İncir Başkenti Başköy de asla jeotermal istemiyoruz. Yıllar önce kendi yolunu kendi bahçesini kendi üretimini İMC usulü ile yapan Başköy (Uzgur) halkına baktığımızda.
Hemen hemen köyün hiç mi hiç göçü bulunmamıştır. Eğitim seviyesinin yüksek olduğu  olumlu bir yerleşim yerimizdir. Dünyanın en verimli en kaliteli ve en sağlıklı incirinin yetiştirildiği bu köyümüzde asla ve asla katliama sebep vermeyeceğiz.
Bu çevre katliamı sadece Baş köyümüzün değil tüm bölgemizin sorunu.
Biz Tire Çevrecileri olarak Hukuksal mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Asla bu doğa harikası beldemize jeotermale izin vermeyeceğiz.
Yeşil TİRE , Temiz ÇEVRE , Gürültüsüz ŞEHİR ,Huzurlu KENT,  Doğal YAŞAM ,Organik TARIM , Sağlıklı İNSAN için EL ELE.

Süleyman ÖVÜL
Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Dernek Başkanı